Bogdan Diaconu: Cum a ajuns Viktor Orban sa guverneze în România


Prin UDMR, Viktor Orban guverneaza in Romania. UDMR nu se jeneaza sa afirme public ca sustine politicile secesioniste si expansioniste ale premierului Ungariei care are astfel acces, prin ministrii UDMR, la pozitii de conducere in Guvernul Romaniei. Recent, fostul lider UDMR Marko Bela s-a declarat de acord cu Orban, potrivit caruia maghiarilor din Bazinul Carpatic li se cuvine dubla cetatenie, autoadministrare si autonomie teritoriala.

Marko Bela a declarat fara inconjur ca, pentru ca Europa sa fie stabila, este nevoie de reglementarea problemelor etnice. "Acum trebuie sa dau dreptate celor care sustin - in contextul situatiei din Ucraina - ca au mai ramas probleme etnice nesolutionate, atat in Ucraina, cat si in alte locuri. De aceasta data nu numai ca nu l-as critica pe Viktor Orban, dar cred ca trebuie sa-i spunem si lui, dar si altora, ca treburile nu sunt in ordine", spune Marko Bela intr-un comunicat UMDR, reprezentand asadar o pozitie oficiala a Uniunii. Mai are cineva nevoie de dovezi ca UDMR lucreaza mana in mana cu Viktor Orban pentru destramarea Romaniei si ca este nici mai mult, nici mai putin, decat aripa FIDESZ din Romania?

Asadar, ce facem cu aceasta formatiune care ia lumina de la Budapesta (care, la randul ei, urmeaza politica Moscovei), iar directivele politice anti-romanesti de la Viktor Orban? O lasam sa zburde in continuare, transformand secesiunea etnica intr-o preocupare publica si intr-un pericol pentru statul roman, sau ne decidem sa-i punem capat, avand suficiente motive in acest sens, precum si temeiuri legale cu duiumul.

UDMR isi face campanie la europarlamentare pe seama slabiciunii statului roman. Faptul ca nu i se raspunde adecvat reprezinta o incurajare ca liderii iredentisti sa continue si chiar sa creasca miza provocarii. UDMR poate sa faca ce vrea, sa ceara orice, nimeni nu ia nicio masura legala. In acest vid de autoritate al Romaniei, UDMR s-a ingrasat prin toate guvernarile si se comporta ca si cum ar fi alfa si omega politicii romanesti. Cred ca a sosit timpul sa renuntam la traditionala noastra toleranta, luata drept prostie de catre extremistii maghiari coagulati in diferite partide, ONG-uri si miscari anti-romanesti, dintre care cea mai influenta, asadar si cea mai periculoasa, este UDMR.

Ce propun eu prin legile mele de combatere a extremismului maghiar este doar restabilirea ordinii de drept si a ordinii constitutionale. Daca Viktor Orban si-a masluit o Constitutie a Ungariei care sa-i permita sa incalce suveranitatea altor state, avem si noi o Constitutie de aparat, una care stabileste o suveranitate clara pe teritoriul romanesc. Dar primii care incalca aceasta suveranitate sunt liderii extremisti maghiari din Romania, pentru ca toate actiunile lor sunt incercari de a anula legea fundamentala chiar de la pupitrul Guvernului sau al altor functii publice. Cazul Romaniei care acorda de bunavoie functii publice celor care promoveaza pe fata distrugerea statului roman este nemaivazut in analele istoriei. In al doilea razboi mondial, Horthy ne-a luat Ardealul de Nord cu forta. Acum noi ii tinem in puf si pe bani publici pe urmasii idealurilor lui Horthy, inarmandu-i cu autoritatea statului roman spre propria noastra autodistrugere.
Sursa: Romanian Global News

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a7932-Bogdan-Diaconu-Cum-a-ajuns-Viktor-Orban-sa-guverneze-238-n-Rom226-nia.aspx