Dreapta româneasca

                           

     ... Suntem in anul 2014, dar pare ca nimic nu s-a schimbat in mentalitatea multora dintre noi, n-am invatat nimic din greselile altora, nu ne este frica ca vremurile urate se pot cu usurinta intoarce si.... pentru mult timp. Altfel nu se explica de ce dreapta romaneasca insista sa ramana divizata, ba, mai nou, partidele de dreapta au inceput o campanie unul impotriva altuia, in permanenta isi arata muschii, ale unora - destul de ofiliti.
       Acest lucru imi aduce aminte de anii 1997-99 din Basarabia. Aveam atunci o puzderie de partide si partidute de dreapta, dar ce folos? Se mancau intre ele asa ca, la alegerile locale, apoi parlamentare, in loc sa se bata cu Partidul Comunist care datorita lui Petru Lucinschi fusese din  nou repus in drepturi, dupa ce cu ani in urma Mircea Snegur si Parlamentul il scosese in afara ciclului electoral.
     Tot din cauza sfasaierii intre partidele de dreapta si Mircea Snegur, in 1996, a pierdut presedentia, in cursa cu Petru Lucinschi.
     Legea electorala din Moldova permitea partidului care in alegeri iesea pe primul loc, sa acapareze toate voturile celor ce    n-au trecut pragul electoral. Chiar daca partidele mari de dreapta le-au cerut alegatorilor sa nu voteze cu puzderia de partidute ca sa nu li se duca votul lor acolo unde nici n-au visat, moldovenii s-au repezit sa voteze (aveau de unde alege partide de dreapta !), crezand ca fac... un mare bine Moldovei. Cred ca multi dintre ei nici astazi n-au inteles ce prostie au facut, caci pe primul loc, adica cu vreo 42 de % au iesit ... comunistii. Nu aveau majoritatea, dar, datorita voturilor celor multi (de dreapta !), au reusit sa-si mai adauge vreo 22 % (!) Asa, au castigat  detasat in Parlament, iar apoi au reusit sa-si mai aduca si transfugi, pe acei care mereu se lipesc de cel ce castiga. Astfel, Voronin a venit la putere cu 71% in Parlament.
      Oameni de buna credinta, oameni de dreapta din Moldova, i-au adus la putere pe... comunisti!
      Sa nu patim si noi, in acest an, la fel...
      Naivitatea, ignoranta, prostia, trufia, orgoliile... se platesc. si se platesc scump. Opt ani de teroare comunsita, opt ani de stagnare, opt ani, in care Moldova s-a intors cu zeci de ani in urma. Putea demult sa fie semnat Acordul de asociere cu UE, putea sa fie membra NATO, putea.. sa scape de intrigile de astazi ale Moscovei cu privire la Moldova.
     Cat va plati insa Romania, daca dreapta va pierde batalia cu stanga neocomunista, prorusa, prochineza a unuia ca Ponta si  acolitii? Este oare aceasta principala preocupare a dreptei de pe Dambovita? Se pare ca nu ! Putini dintre liderii dreptei constientizeaza ca esecul ne va afecta pe toti, daca nici dupa alegerile europarlamentare dreapta din Romania nu se va uni.
     Haideti sa invatam din greseala romanilor basarabeni! Sa intelegem ca stangii ii convine galceava intre PDL si PMP, intre NR si PDL, PNTtD etc...
    Ma intreb: vor avea inteligenta necesara si deschidere, pentru a-si uni fortele macar in ceasul al 12-lea ? Daca nu, atunci stanga numaidecat va veni la putere si, pentru mult timp. Iar Ponta este mai periculos si mai perfid decat Nastase. Nastase era mult peocupat de agoniseala lui si nu era orientat chiar atat de tare spre Rusia si Asia.  Nu putem spune ca pe Ponta nu-l preocupa sa-si faca avere, caci toti stiu cate afaceri are pe numele mamei lui si al fostei sotii, dar el sta demult cu poclon fata de Rusia lui Putin, il adora pe „tarul” rus, care in ultima vreme a aratat lumii intregi de cate faradelegi este in stare. Ponta este bolnav de aceleasi orgolii, se viseaza tot un fel de tar al Romaniei si vrea o supunere totala a tuturor institutiilor statului. Sa nu ajungem, Doamne fereste,  sa-i dam dreptate lui Crin Antonescu care in ultimele zile chiar ne-a preintampinat ca noi inca nu stim de ce este in stare fostul lui tovaras de alianta mafiota, USL.
    Ma tem ca romanii, in cea mai mare parte pasivi la ce se intampla in jur, avand grija burtii mai sus decat preocuparea de soarta tarii lor, momiti cu un kil de faina, fasole sau orez, vor vota tot pe acei, care, in 2012, in decembrie, i-au mintit fara jena...
    Iar liderii dreptei vor continua sa se uite la paiul din ochii celor.. tot de dreapta si vor uita ca in 2014 ne paste un mare pericol, atat din interior, cat si din exterior.
    Sa nu ne culcam pe urechea ca suntem in UE si in NATO!  Nici chiar astea nu sunt o garantie. Doar a  avut loc tentativa lui Putin, in 2012, cu ajutorul tradatorilor de neam si tara de la  noi,  sa returneze Romania din drumul ei firesc. Nu cred ca nu vor mai incerca. Amintiti-va cum Ponta a scos steagul UE si NATO, cand i-a avut „oaspeti”, anul trecut, pe chinezi, amintiti-va de discursul lui Ponta din iulie 2012 de la ambasada Rusiei. Ar fi bine sa cautam prin arhive, sa recitim epistolele secrete scrise de catre un functionar al ambasadei ruse din Romania catre Moscova, indata dupa acel discurs... Ar fi benefic sa nu uitam calatoria - „excursie” a lui Ponta, de o saptamana, prin fostele republici sovietice, putem usor sa-i intuim scopul... La fel, intalnirea de la receptia lui Putin de la Soci cu cei care sunt ostili UE si NATO, tacerea lui semnificativa fata de ocuparea Crimeei si destabilizarea Ucrainei de catre Rusia sub motiv ca-si apara conationalii etc
     Toate acestea si inca multe altele nu trebuie sa fie trecute cu vederea.
      Faptele lui Ponta vorbesc de la sine...
      Primejdia inca n-a trecut. De aceea, acum, ca nicodata, coagularea dreptei romanesti a devenit o necesitate imperativa a perioadei dificile in care ne aflam.
      Lideri si oameni ai dreptei, uniti-va ! Sa nu fie... prea tarziu, pentru Romania cat si pentru cealalta tara romaneasca !
     si pentru noi, toti romanii, unde nu ne-am afla!
                                                                      

                                                          Nina Gonta    21 aprilie 2014

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6804-Dreapta-rom226-neasca.aspx