Corina Cretu: Laszlo Tokes face paralele cu situatia din Crimeea într-un mod iresponsabil


Europarlamentarul PSD Corina Cretu apreciaza ca declaratia din Parlamentul European a lui Laszlo Tokes este "halucinanta, mincinoasa si de o inconstienta crasa" si il someaza pe presedintele Traian Basescu sa ii retraga acestuia Ordinul National Steaua Romaniei.
"Asistam la o evolutie ingrijoratoare a retoricii si actiunilor promovate de dl. Tokes si de alti lideri extremisti maghiari, simpatizanti sau membri ai partidului Jobbik. Laszlo Tokes dezinformeaza opinia publica, din postura de europarlamentar, detinator al unui ordin de onoare al statului roman.
Vorbeste despre zeci de mii de participanti la mitingul din Tg. Mures, in contextul in care datele oficiale ale autoritatilor indica prezenta a 3.500-4.000 de persoane la mitingul din acest municipiu", arata Corina Cretu intr-un comunicat de presa remis marti AGERPRES.
Ea a adaugat ca Laszlo Tokes lanseaza provocari inacceptabile, menite sa creeze tensiuni artificiale intre majoritatea romana si minoritatea maghiara din Romania.
"Poate cel mai grav aspect al interventiei lui Laszlo Tokes tine de faptul ca, din functia de europarlamentar roman, acesta face analogii cu situatia din Crimeea, ceea ce este iresponsabil si periculos.
Lansez un ultim apel catre presedintele Traian Basescu, pe care il somez sa ii retraga Ordinul National Steaua Romaniei. Dl. Tokes ne-a anuntat ca i se pare perfect normala interventia armata a unui stat strain pe teritoriul altui stat. Traian Basescu asista impasibil la astfel de provocari, refuzand sa ii retraga ordinul.
Presedintele Romaniei transmite opiniei publice din tara noastra ca este in regula sa visezi la o 'Crimee romaneasca' si, in acelasi timp, sa fii considerat de presedintele statului roman drept un cavaler al Ordinului National Steaua Romaniei. Este penibil si, in acelasi timp, strigator la cer", a mai afirmat europarlamentarul PSD.
AGERPRES/(AS-autor: Dana Piciu, editor: Antonia Nita)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6551-Corina-Cretu-Laszlo-Tokes-face-paralele-cu-situatia-din-Crimeea-238-ntr-un-mod-iresponsabil.aspx