Filmul „Sunt o baba comunista“, proiectat în premiera la Budapesta


Sambata, 01 martie 2014

Filmul Sunt o baba comunista, regizat de Stere Gulea, va fi proiectat pe 1 martie 2014, de la ora 15.30, la Cinematograful Uránia din Budapesta, in cadrul „Festivalului Francofoniei”, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din capitala Ungariei.  

Evenimentul se inscrie in seria manifestarilor cu care Institutul Cultural Roman Budapesta participa la cea de-a patra editie a „Zilelor Filmului Francofon” (1-9 martie 2014) alaturi de Ambasada Frantei, Institutul Francez, alte ambasade si institute culturale francofone acreditate la Budapesta.

Sunt o baba comunista este cel mai recent film al regizorului Stere Gulea, cu un scenariu semnat de regizor alaturi de scriitorul Lucian Dan Teodorovici, pe baza romanului omonim al lui Dan Lungu. Volumul a fost publicat in traducerea maghiara a Gabriellei Koszta in 2008 la Editura Jelenkor, cu sprijinul financiar al Centrului National al Cartii, prin programul TPS (Translation and Publication Support Programme).  

Stere Gulea spune despre filmul sau: „sa se astepte la ceva ce e putin mai rar in filmul romanesc din ziua de azi: normalitate, haz, oameni care tin unul la altul, care au un simt al solidaritatii dezvoltat. Sunt o baba comunista e un film cu oameni normali, simpli, care ne face sa vedem ca lumea nu e plina doar de neajunsuri.”

Din distributie fac parte actorii Luminita Gheorghiu, Marian Ralea, Anca Sigartau si Ana Ularu.

Filmul  va fi proiectat cu subtitrare in limba franceza si traducere simultana la casca in limba  maghiara.

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6450-Filmul-Sunt-o-baba-comunista“-proiectat-238-n-premiera-la-Budapesta.aspx