Maramures: Decebal Traian Remes a parasit Penitenciarul Baia Mare


Fostul ministru al agriculturii, condamnat in " Dosarul Caltabosul", Decebal Traian Remes a parasit marti dupa amiaza Penitenciarul Baia Mare.
Acesta a fost asteptat la poarta Penitenciarul de sotie si un grup de jurnalisti, insa fostul demnitar a refuzat sa raspunda la intrebari.
Remes a pus in libertate de Tribunalul Maramures ca urmare a intrarii in vigoare a noilor norme penale si de procedura penala.
Fostul demnitar a fost condamnat in februarie 2013 la trei ani de inchisoare. La jumatatea lunii ianuarie, Judecatoria Baia Mare a admis cererea de eliberare conditionata, insa procurorul DNA a declarat apel.
Decebal Traian Remes a fost acuzat intr-un dosar alaturi de fostul ministru al agriculturii, Ioan Avram Muresan si omul de afaceri Gheorghe Ciorba.
Potrivit rechizitoriului intocmit de DNA , Decebal Traian Remes ar fi incercat sa favorizeze printr-o serie de licitatii publice firmele omului de afaceri Gheorghe Ciorba, iar Ioan Avram Muresan ar fi inlesnit obtinerea promisiunii oferind suma de 15.000 de euro si 1.500 de lei din partea omului de afaceri Gheorghe Ciorba.
Conform rechizitoriului, banii si alimentele primite de Decebal Traian Remes urmau sa favorizeze firma "Construct Europromt" SRL din comuna Certeze, judetul Satu Mare, prin atribuirea a doua licitatii publice destinate unor lucrari de amenajare funciara derulate de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare din orasul Ramnicu Valcea. AGERPRES/ (AS-autor: Leontin Cupar, editor: Diana Dumitru)


Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6395-Maramures-Decebal-Traian-Remes-a-parasit-Penitenciarul-Baia-Mare.aspx