Stanciu îi îndeamna pe noii magistrati sa nu accepte compromisuri, iar Bordea, sa apere independenta Justitiei


Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, ii indeamna pe tinerii magistrati sa nu accepte niciodata compromisuri, in timp ce presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, le recomanda sa apere independenta Justitiei.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FLUX

"Din punctul meu de vedere, magistratul trebuie sa fie in primul rand un profesionist desavarsit. Doar un magistrat care este extrem de stapan pe profesia sa va reusi sa se simta suficient de bine inarmat pentru a putea ramane in picioare in fata oricaror vicisitudini ale vietii sau ale profesiei. (...) Mesajul meu pentru dvs este acesta: nu acceptati niciodata compromisuri, nici macar unul care poate parea minor. Fiti oameni extrem de puternici pentru ca magistratura are nevoie de astfel de oameni. (...) Mizati intotdeauna pe onestitate, mizati pe caracter, mizati pe profesionalism, mizati pe munca", a spus Livia Stanciu, in discursul sustinut la Palatul Cotroceni, cu prilejul intalnirii presedintelui Traian Basescu cu noii absolventi ai Institutului National al Magistraturii.

Ea le-a mai transmis tinerilor procurori si judecatori ca ziua intrarii lor in aceasta profesie coincide cu primele zile ale intrarii in vigoare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala.

"Dvs, din punctul meu de vedere, sunteti generatia care se naste odata cu aceasta noua realitate legislativa a Romaniei. De aceea, spun eu, destinul dvs profesional va fi indisolubil legat de destinul acestor legi. Iata de ce va indemn sa fiti foarte atenti in momentul in care veti exercita aceasta nobila profesie, pentru ca de modul in care veti fi, de modul in care veti actiona pe viitor ca magistrati va depinde calitatea Justitiei in Romania", a adaugat Livia Stanciu.

La randul sau, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, i-a felicitat pe noii magistrati si le-a urat sa aiba resurse suficiente pentru o activitate "extrem de complicata", recomandandu-le totodata sa apere independenta Justitiei.

"Sa nu uitati niciodata ca independenta Justitiei trebuie aparata ca o valoare universala", a declarat Bordea.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, le-a spus magistratilor sa nu uite ca formarea profesionala este garantia independentei lor.

"Cu cat sunteti mai bine pregatiti profesional, cu atat sunteti protejati", a declarat Nitu.

si presedintele CCR, Augustin Zegrean, i-a indemnat pe tinerii procurori si judecatori sa nu uite ca Romania este stat de drept.
Presedintele Traian Basescu i-a primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe noii absolventi ai Institutului National al Magistraturii. AGERPRES/(AS - autor: Mirela Barbulescu, editor: Cristina Tatu)Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6362-Stanciu-238-i-238-ndeamna-pe-noii-magistrati-sa-nu-accepte-compromisuri-iar-Bordea-sa-apere-independenta-Justitiei.aspx