La Vatican s-a aprins `lumânarea pacii`


Arhiepiscopul Bazilicii Sf. Petru, cardinalul Angelo Comastri, a aprins marti in numele Papei Francisc 'lumanarea pacii', pe un piedestal situat in fata Scenei Nasterii lui Iisus, inaugurata in Piata Sf.Petru, potrivit EFE, care adauga ca s-a dat startul ceremoniilor de Craciun la Vatican.
Foto: AP FLUX / Gregorio Borgia
'Papa Francisc m-a insarcinat sa va spun ca este aici cu inima, in fata acestei lumanari simbol al pacii', a spus cardinalul.
Scena Nasterii se desfasoara in acest an sub genericul 'Franscisc 1223 - Francisc 2013', pentru a marca legatura dintre sfantul Francisc de Assisi, care propovaduia saracia, si papa argentinian, care a anuntat ca doreste 'o Biserica saraca pentru saraci'. Fete si baieti au oferit un mic spectacol.
In momentul dezvelirii Scenei Nasterii, realizata in acest an de un atelier din Napoli, fanfara a interpretat celebrul cantec napolitan 'O Sole Mio'.
Un director adjunct al serviciilor tehnice de la Vatican, Rafael Garcia de la Serrana Villalobos, a spus ca, in timp ce lucratorii montau Scena Nasterii, Papa Francisc le-a trimis in Piata Sf.Petru un 'panettone' de opt kilograme, drept multumire pentru munca depusa.
Traditionalul pom de Craciun de la Vatican a sosit in acest an din landul german Bavaria. AGERPRES/(AS - editor: Pepa Sita)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6176-La-Vatican-s-a-aprins-lum226-narea-pacii.aspx