Mesajul Ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni cu ocazia Zilei Românilor de PretutindeniDragi romani,

Ziua Romanilor de Pretutindeni este un moment de sarbatoare, de mandrie nationala si de afirmare a romanismului oriunde in lume.  Folosesc acest prilej pentru a va adresa calde felicitari precum si indemnul de a pastra in suflet spiritul, cultura, limba si traditiile romanesti.
Milioane de romani traiesc azi peste tot in lume. Ei nu si-au uitat nici traditiile si nici limba. Desi traiesc dincolo de frontiere nenumarate, nimic nu le-a putut lua sentimentul ca sunt o parte a neamului romanesc.
De-a lungul acestui an m-am intalnit cu multi dintre acestia si am avut ocazia sa cunosc tot ce fac pentru a-si pastra identitatea si a fi mai aproape de Romania. Le multumesc si ii asigur de intreaga noastra sustinere si solidaritate.
Reafirm cu aceasta ocazie ca apararea drepturilor si mentinerea identitatii nationale sunt prioritati de constiinta ale mandatului meu.
In incheiere, transmit romanilor de pretutindeni cele mai bune ganduri si urari de sanatate.
La multi ani, romani de pretutindeni !

 
Cristian David,
Ministru Delegat pentru Romanii de Pretutindeni

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6041-Mesajul-Ministrului-delegat-pentru-Rom226-nii-de-Pretutindeni-cu-ocazia-Zilei-Rom226-nilor-de-Pretutindeni.aspx