Iurie Leanca: Republica Moldova nu este gata sa se uneasca cu România (RIA Novosti)


Republica Moldova nu este gata sa se uneasca cu Romania si prefera sa se integreze in Uniunea Europeana, a declarat, vineri, pentru RIA Novosti, premierul moldovean Iurie Leanca, care a participat la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.
Intrebat daca este posibila o unificare politica a celor doua state, Leanca a raspuns: 'Nu, pentru ca noi ne fixam obiective concrete in ceea ce priveste aderarea Moldovei la UE'.
Republica Moldova a parafat, vineri, la Vilnius, un Acord de Asociere la Uniunea Europeana.
'Cand vom fi membru al UE, vom face parte dintr-un spatiu economic si comercial comun. Nu vor exista frontiere interne. Acesta este obiectivul pe care il urmarim', a afirmat premierul moldovean.
Aceasta pozitie este contrara celei exprimate de Romania care doreste unificarea cu Republica Moldova, scrie RIA Novosti. Cu aceasta ocazie, presedintele roman Traian Basescu a declarat, la Vilnius, ca unificarea cu Moldova reprezinta una din preocuparile majore ale politicii externe a Bucurestiului, mai noteaza agentia rusa de presa.AGERPRES/(AS - autor: Argentina Traicu, editor: Tudor Martalogu)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6037-Iurie-Leanca-Republica-Moldova-nu-este-gata-sa-se-uneasca-cu-Rom226-nia-RIA-Novosti.aspx