Asociatia Tinerilor pentru România militeaza împotriva violentei asupra femeilor


ASOCIATIA TINERILOR
          PENTRU ROMANIA
Telefon: 0722.733.435
E-mail: cristian.tanase08@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/AsociatiaTinerilorPentruRomania25.11.2013

COMUNICAT DE PRESA
Asociatia Tinerilor pentru Romania
militeaza impotriva violentei asupra femeilor

Cu ocazia Zilei Internationale de eliminare a violentei impotriva femeilor, din data de 25 noiembrie, Asociatia Tinerilor pentru Romania trage un puternic semnal de alarma cu privire la violenta domestica, in special cea asupra femeii, fenomen care s-a raspandit din ce mai in mai mult si in tara noastra.
Ziua Internationala de eliminare a violentei impotriva femeilor, stabilita de catre Organizatia Natiunilor Unite inca din 1999, comemoreaza moartea celor trei surori Mirabal pentru rezistenta opusa regimului dictatorial al lui Rafael Trujillo, presedintele Republicii Dominicane. Cu acest prilej, ATPR si-a propus realizarea unui studiu bazat pe cazuri asemanatoare petrecute in Romania, studiu ce va constitui fundamentul unui viitor proiect prin care Asociatia sa lupte impotriva acestui ingrijorator fenomen.
Pentru a inlesni o mai buna vizibilitate asupra cazurilor grave de violenta asupra femeilor, echipa Asociatiei Tinerilor pentru Romania ii roaga pe cei care au fost victimele sau martorii unor astfel de cazuri sa ne scrie pe adresa de e-mail cristian.tanase08@gmail.com (sub rezerva ca toate e-mailurile vor fi protejate de anonimat), despre circumstantele in care s-au petrecut aceste violente, dar si despre cum au intervenit institutiile abilitate ale statului in astfel de cazuri.
“Violenta de orice natura, mai ales cea impotriva femeilor, reprezinta una dintre cele mai grave si de netolerat fenomene pe care, atat institutiile statului, cat si societatea civila, ar trebui sa le combata urgent, pana nu vor capata o amploare mai mare. Consideram ca legea actuala este buna – desigur ca mai poate fi imbunatatita – insa problema apare atunci cand ea se aplica sau, mai corect spus, atunci cand institutiile statului nu raspund ferm impotriva unor astfel de cazuri grave. Studiul pe care incercam sa-l realizam se va focusa pe cazuri de violentele in familie, dar si pe violentele asupra tinerelor de liceu, care au fost sechestrate si obligate sa se prostitueze. Cu aceasta ocazie, facem apel si la mediul academic sa ne ajute la realizarea acestei cercetari”, declara Cristian Tanase, presedintele Asociatiei Tinerilor pentru Romania.
Asociatia Tinerilor din Romania este o organizatie non-guvernamentala, infiintata anul acesta, care are ca obiective majore promovarea tinerilor in mediul social, economic si educational, precum si responsabilizarea acestora cu privire la viata lor si rolul pe care il au in familie, scoala si societate.
    
Transmite,
Drd. Tanase Tasente
Vicepresedinte
PR Manager

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6025-Asociatia-Tinerilor-pentru-Rom226-nia-militeaza-238-mpotriva-violentei-asupra-femeilor.aspx