Albumul de arta "Sabin Balasa" de Tudor Balasa, lansat la Gaudeamus


Albumul de arta "Sabin Balasa" de Tudor Balasa, care contine 360 de pagini cu peste 400 de imagini, a fost lansat duminica la standul Editurii Autonome "Monitorul Oficial" de la Targul International de Carte Gaudeamus.
In album poate fi gasita o selectie de lucrari de la 14 la 76 de ani ale lui Sabin Balasa, articole si interviuri de presa, notatii olografe ale marelui artist si ganduri care sunt prezentate in premiera publicului.
"Este o selectie de lucrari din copilarie si pana la varsta de 76 de ani. Este un album cu lucrari reprezentative si spre diferenta de modul in care se obisnuieste sa apara aceste albume, nu exista sinteza pe marginea operei. Consider ca tatal meu a fost intr-un fel norocos, ca sa spun asa, ca m-a avut pe mine, mai putin norocos ca nu a putut sa-si faca singur acest album pe care ar fi trebuit sa-l faca chiar el, iar eu mi-am asumat rolul de a-l face pentru el. Este un album in care sunt numai lucrarile si gandurile lui Sabin Balasa. Ca autor ma remarc prin simplul fapt ca am scris mai mult cuvinte de legatura si putina biografie, si aceea care are legatura cu opera, intamplari din viata lui care au avut impact asupra operei si pe deasupra contine foarte multe notatii olografe ale tatalui meu, ganduri care n-au fost facute niciodata publice si care sunt publice acum pentru prima data", a declarat Tudor Balasa pentru AGERPRES.
Lucrarea ofera publicului iubitor de arta posibilitatea de a cunoaste personalitatea si creatia de varf a artistului si, totodata, ofera acces la date si evenimente reale din viata sa, destainuind prin chiar propriile sale cuvinte principiile pe care si-a construit arta.
Albumul "Sabin Balasa" poate fi achizitionat din librariile din toata tara la pretul de 139 de lei. AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Antonia Nita)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6024-Albumul-de-arta-Sabin-Balasa-de-Tudor-Balasa-lansat-la-Gaudeamus.aspx