MEN: Noua medalii obtinute de elevii români la competitii regionale de informatica de juniori si seniori


Elevii romani au obtinut noua medalii la competitii regionale de informatica de juniori si seniori, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN), printr-un comunicat remis marti AGERPRES.
La cea de-a VII-a editie a Olimpiadei Balcanice de informatica pentru juniori, elevii romani au obtinut patru medalii, dintre care una de aur si trei de argint.
Medalia de aur a fost cucerita de Costin Andrei Oncescu (clasa a VI-a/Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung Muscel, judetul Arges), laureat si la editia precedenta tot cu aur. Palmaresul a fost completat cu medaliile de argint castigate de Smaranda-Monica Dicu (clasa a VIII-a/scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti), Darius Marian si Andrei-Cristian Stanciu, ambii elevi in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Capitala.
Competitia s-a desfasurat in localitatea bulgara Shumen, saptamana trecuta, unde in paralel s-a desfasurat si traditionalul Turneul international de informatica Shumen 2013.
La acest al doilea concurs, lotul Romaniei a obtinut cinci distinctii - o medalie de aur, trei de argint si una de bronz. Laureatii sunt urmatorii: George Chichirim (clasa a VIII-a/Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta) - medalie de aur, Vlad Rochian (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timisoara), Andrei Popa (clasa a VIII-a/scoala Gimnaziala "Constantin Parfene" din Vaslui) si Mihai Gheorghe (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) - medalii de argint, respectiv Daniel Constantin (clasa a XI-a/ Liceul International de Informatica din Bucuresti) - medalie de bronz.AGERPRES/(AS - autor: Iulia Carciog, editor: Mirela Barbulescu)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6022-MEN-Noua-medalii-obtinute-de-elevii-rom226-ni-la-competitii-regionale-de-informatica-de-juniori-si-seniori.aspx