Turneul consulului general Eugen Chivu în statul Arizonade Jonny DUMITRESCU
Phoenix, Arizona

In perioada 3-8 noiembrie, a.c., dl Eugen Chivu, consulul general al Romaniei la Los Angeles a efectuat un turneu in statul Arizona, unde a vizitat mai multe comunitati romanesti.
Duminica, 3 noiembrie, insotit de catre dna Ileana Orlich, consul onorific al Romaniei la Phoenix, Domnia Sa a vizitat mai multe biserici romanesti printre care: Biserica Ortodoxa „Sfantul Ioan Botezatorul”, Biserica Evanghelica „Agape” (www.agapearizona.com), Biserica Penticostala „Happy Valley”, „First Romanian Baptist Church” si „New Life Baptist Church”.
La Biserica Ortodoxa Romana, domnul consul general Eugen Chivu a raspuns tuturor romanilor care i-au adresat intrebari legate de probleme consulare. Cu acest prilej am depanat cateva amintiri despre noul ambasador al Romaniei in Statele Unite, Iulian Buga, un diplomat de exceptie, care a reprezentat cu onoare Romania in Irlanda, din anul 2009 pana in 2013.
Luni, 4 noiembrie, domnul Chivu a avut o intalnire cu Domnul Fernando C. Jimenez – vicepresedinte pentru relatii internationale, si cu domnul Bennett Curry, vicepresedinte pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul Arizona Commerce Authority.
In ziua urmatoare, 5 noiembrie, domnul Consul General Eugen Chivu s-a intalnit cu studentii de la Arizona State University (ASU) participanti la cursurile de limba romana si a sustinut o prelegere privind invatamantul romanesc, economia, cultura si relatiile internationale ale Romaniei. In cadrul ASU functioneaza unul dintre cele mai importante lectorate de limba romana din SUA, sub conducerea profesorului universitar Ileana Orlich, director al programului de studii romanesti de la aceasta institutie.
Pe data de 6 noiembrie, domnul consul general Eugen Chivu s-a intalnit cu Secretarul de Stat al Arizonei, domnul Kenn Bennett, iar joi, 7 noiembrie, domnul Eugen Chivu, Consulul General al Romaniei la Los Angeles, a avut o intalnire cu Primarul orasului Phoenix, domnul Greg Stanton. Au fost discutate principalele domenii de cooperare intre cele doua autoritati, in special in ceea ce priveste relatia cu comunitatea romaneasca din Phoenix. Un capitol distinct a fost dedicat posibilitatilor de cooperare intre administratia orasului Phoenix si cea a unor orase din Romania in cadrul programului oraselor infratite.
In ultima zi a turneului in statul Marelui Canion, domnul Consul General Eugen Chivu a avut o intalnire cu reprezentantii Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) din Bucuresti, aflati in vizita la Phoenix, si a participat la spectacolul sustinut de studentii universitatii cu piesa „Cantareata cheala” de Eugen Ionesco, la Empthy Theatre din cadrul Arizona State University.
Aceasta vizita din statul Arizona face parte din turneul consulului general in cele 11 state din circumscriptia Consulatului General al Romaniei din Los Angeles, California.
Domnul Eugen Chivu a preluat functia de Consul General, sef al Consulatului General al Romaniei la Los Angeles in luna februarie 2013, ca urmare a Hotararii Guvernului Romaniei nr. 661 din 4 iulie 2012. Inainte de a prelua mandatul de Consul General al Romaniei la Los Angeles, domnul Eugen Chivu, a profesat avocatura, fiind membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Baroul Bucuresti. Avocat de cariera, in perioada iunie 1994-iulie 2012, domnul Eugen Chivu a fost Managing Partner al firmei de avocatura „Chivu & Asociatii S.C.A.” din Bucuresti, Romania.

Nascut la Saliste, judetul Sibiu, la 10 iunie 1959, domnul consul general Eugen Chivu a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti in anul 1984 si a urmat studii diplomatice la Institutul de studii internationale din cadrul University of Leeds din Marea Britanie (1991), de legislatie privind integrarea europeana, bazele legale ale economiei de piata si protectia drepturilor omului in Europa, la European University Institute (Academy of European Law) Florenta, Italia (1993) si proprietate intelectuala, la Robert Schuman University, Strasbourg, Franta (1996). Totodata, a urmat cursuri de specialitate in domeniul proprietatii intelectuale, organizate de catre Departamentul de Stat de la Washington, prin intermediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti (1997).

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6006-Turneul-consulului-general-Eugen-Chivu-238-n-statul-Arizona.aspx