Fara CASE de BATRÂNI


Nu este un anunt publicitar, ci o realitate profetica.
Este adevarat ca acest bussines este acum in topul sau, dar aceasta numai pe termen foarte scurt. Lumea imbatraneste mult mai devreme de cum se cuvine, are nevoie de mai multa ingrijire caci imbolnavirea si neputinta se instaleaza de timpuriu si CASELE de BATRANI rasar ca din pamant si de fapt din pamant ca doar nu din cer. N-avem de ce sa fim rai spunand ca acest fenomen - la urma urmei nefericit -, este neaparat pentru multi o oportunitate, ci il putem caracteriza pozitiv si ca o necesitate sociala, ba chiar mai mult o oferta de caritate. In acest context nu exista nici o judecata, fiecare stiind strict pentru el insusi - conform constiintei sale -, ce si cum. De intervenit in vreo reglementare nici vorba. Are cine, doar fie sa o faca bine.
Imaginea de afisat pe piata constientei umane nu este o lume de batrani in suferinta fara CASE de BATRANI pentru ingrijirea lor - ceea ce ar fi o tragedie -, ci lumea fara de suferinta pe care a promis-o Domnul Dumnezeu. Intr-adevar de-a-ndoaselea este lumea pacatului.  Aproape ca am ajuns sa ne rugam a ne da Domnul niste batrani bogati pe care sa-i ingrijim ca sa ne putem si noi rostui. Numarul batranilor bogati scade parca, numarul suferinzilor saraci cu nevoie de ajutor creste, de nici un bine pentru nevoile noastre care se inmultesc si ele, anii trec si incepem sa ne cautam propria CASA de BATRANI, si parca tot asa, dar deloc asa. Domnul va pune capat curand acestei babilonii de suferinta a urmarilor pacatului. Casele de Batrani sunt doar o carpeala temporara. Rezolvarea este FARA CASE de BATRANI.
Pe linie neprofetica ne-am putea inscrie in acest aparent cel mai infloritor bussines. Platirea alinarii suferintei fizice. Chiar si dupa terminarea acesteia, urmeaza platirea "dignitatii" funerariilor tot dupa putinte sau mai corect neputinte financiare.
Un proprietar de CASA sau CASE de BATRANI, om cu frica de Dumnezeu, mi-ar putea pe drept iesi inainte, zicandu-mi: "Pana la FARA CASE de BATRANI avem nevoie de CASE de BATRANI". Asa este. Eu spun doar ca timpul istoriei lumii - conform profetiilor -, este pe terminate si ca strigatul "cat mai multe CASE de BATRANI" nu trebuie sa intunece imaginea promisiunii celei mari din Sfanta Scriptura "Fara CASE de BATRANI".
Pentru a nu fi vreo greseala de intelegere, va informez ca nu sunt proprietar de CASA de BATRANI, si nici inca intr-o astfel de ingrijire. Intru insa in situatia unuia dintre ei. Iubesc CASA de BATRANI caci acolo am o clipire trista peste care pot turna o picatura de balsam de dragoste si privirea se invioreaza cuprinzand toata frumusetea existentei chiar daca numai pentru o clipa, clipa putand deveni vesnicie. Urasc CASA de BATRANI, anticamera a mortii, produsul diavolului si strig din tot launtrul dezacordului meu cu ea, "Doamne, FARA CASA de BATRANI".
Nici vorba sa promovez in vreun fel desfiintarea lor, dar profetia Sfintelor Scripturi nu le mai acorda mult timp. Este Evanghelia "vestea cea buna", "vestea mantuirii" in faza implinirii ei concrete pentru totdeauna.  Cand citim "Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere...", imi permit sa spun "nici CASE de BATRANI" nu vor mai fi. Este probabil ca aceasta schimbare de valoare vesnica sa aiba loc instantaneu, dar in nici un caz fara constienta ei mai dinainte, poate cum cea de acum.
Pana Aatunci", atunci care este usor asa de aproape ca-l pot numi "acum", in CASA de BATRANI la propriu sau la figurat ma pot intreba daca ceea ce fac este pentru ei sau cumva pentru mine.
Oricum, lumea este obosita chiar in dorintele ei de bine, chiar si de sacrificiu individual. Eforturile de caritate sunt depasite de nevoile suferintelor reale.  Inmultirea caselor de batrani poate fi un semn pozitiv al bunatatii sufletului uman, dar este un semn negativ al realitatii ajunsa la apogeul aratarii consecintelor raului. Momentul de la care nu se mai poate continua asa, momentul decisiv din perspectiva divina este sosit.  In acest sens, poate primii care vor striga "Doamne, fara CASE de BATRANI", vor fi tocmai proprietarii caselor de batrani.
Traim vremuri deosebite care se pot caracteriza in zile si clipe profetice.

Benone Burtescu

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a6002-Fara-CASE-de-BATR194-NI.aspx