ARTA, în varianta ei online! Pencil Nex pune simpatie pe hârtie!Recent, in mediul online, „Promovam ARTA, nu cearta!” capata un ecou din ce in ce mai puternic, acesta fiind motto-ul sub care se inscrie proiectul unor tineri artisti romani care reusesc sa schimbe modul in care este privita si perceputa arta din Romania si nu numai. Acest proiect a inceput ca o initiativa a unui grup de tineri, care considera ca imbinarea dintre pasiune, munca si entuziasm poate aduce o schimbare benefica si poate fi cheia succesului. Tinerii artisti romani sunt promotori ai artei si considera ca ceea ce este frumos trebuie impartasit si transmis mai departe si tocmai de aceea Pencil Nex a cunoscut un succes rapid intr-un timp foarte scurt. „stim ca mediul online este mediul in care, mai nou, toata lumea este activa si in care in mod cert arta, cultura si frumosul trebuie sa isi faca loc”, a declarat Cristina Borbely Co-Manager la Pencil Nex.Echipa este formata din: Diana Adina Nine, studenta la Arhitectura Peisagistica si Alexandru-Cezar Vranceanu, ei realizand portretele din cadrul echipei, in timp ce de cartoonizari, benzi desenate, logo-uri, graphic design si variate alte creatii digitale se ocupa Jean Constantin Ciuntu si Martin Duma-Menghires, masterand la Universitatea TU din Viena, specializarea Planificare Teritoriala si Urbanism, iar Ana-Maria Toma este caricaturistul grupului.


 “Mai mult decat pasiunea si dedicarea cu care lucram la acest proiect, este dorinta si increderea ca putem angrena oameni receptivi la frumos si putem forma un mediu cultural puternic in online. Suntem bucurosi sa observam ca foarte multi tineri sunt deschisi la mediul cultural si ca numarul acestora este in continua crestere”, a completat Vlad Teodorescu Birla, Co-Manager al echipei Pencil Nex.
Tinerii realizeaza portrete grafice, cartoonizari (transformarea unei persoane in desen animat), benzi desenate si logo-uri, creatiile lor fiind deja bine cotate si apreciate chiar si de nume mari in Romania precum: Radu Banciu (Lumea lui Banciu), Mihai Bendeac, Creative Monkeyz sau organizatia “Mai mult verde”.
“Scopul acestui proiect este promovarea valorii, a artei si a frumosului. Mai mult decat atat pot spune ca are si un tel educativ. Ne dorim ca tinerii, in mod special, sa puna mai mult accent pe cultura si pe arta.”, a declarat Cristina Borbely, Co-Manager la Pencil Nex.
Ii puteti urmari pe acesti tineri romani talentati pe pagina lor de Facebook: www.facebook.com/pencilnex, unde acestia au lansat un CONCURS
(Click aici https://www.facebook.com/photo.php?fbid=545950982150004&set=a.540240282721074.1073741828.537371619674607&type=1&theater) care va dura pana pe data de 15 noiembrie (inclusiv). Premiile constau in doua portrete grafice (marime A3, A4) si un portret cartoonizat, iar toti iubitorii de arta sunt invitati sa participe
Tinerii pot fi contactati pentru comenzi, sugestii si propuneri pe adresa lor de e-mail la Pencil.Nex@gmail.com, pe Facebook (http://facebook.com/PencilNex), prin mesaj direct pe Fan Page-ul lor Pencil Nex si pe Twitter la @PencilNex.
 
 
            Cu astfel de entuziasm si talent, tanara generatie din Romania si nu numai, are ce sa admire si putem spune cu certitudine ca viitorul artei, culturii si a traditiilor romanesti, este asigurat prin toate grupurile de tineri care promoveaza ARTA, nu cearta!

Articol scris de Natalia Mihaiu
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5918-ARTA-238-n-varianta-ei-online-Pencil-Nex-pune-simpatie-pe-h226-rtie.aspx