Cluj: Expozitie de fluturi vii, în premiera, la Muzeul de Zoologie al Universitatii "Babes-Bolyai"


Clujenii sunt invitati la Muzeul de Zoologie al Universitatii "Babes-Bolyai" la prima expozitie cu fluturi tropicali vii, intitulata "Fluturarium".
Evenimentul este organizat de institutia clujeana de invatamant superior in colaborare cu Greenworks C.M.
Admiratorii acestui gen de insecte din ordinul Lepidoptera au prilejul sa le observe inclusiv in stadiul de pupa din care, dupa cateva zile, in functie de specie, ies fluturii care sunt lasati sa zboare liberi in spatiul expozitional.
Vizitatorii vor putea afla detalii din viata speciilor de fluturi din expozitie, precum superbul Morpho peleides sau Fluturele Imparat, exoticul Caligo eurilochus - Fluturele Bufnita Mare care traieste in America Centrala si in bazinul Amazonian si care are o anvergura a aripilor de 15 centimentri, sau gratiosul Cethosia biblis - Dantelatul Rosu care este intalnit in India, Nepal si China.
Pretul unui bilet este de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii. Accesul este gratuit doar pentru studentii Facultatii de Biologie si Geologie.
Expozitia "Fluturarium" va fi deschisa pana in 30 noiembrie. AGERPRES (AS - autor: Carmen Farcasiu, editor: Diana Dumitru)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5845-Cluj-Expozitie-de-fluturi-vii-238-n-premiera-la-Muzeul-de-Zoologie-al-Universitatii-Babes-Bolyai.aspx