Corina Cretu: România a primit un semnal pozitiv din partea Finlandei în privinta aderarii la Spatiul Schengen


Romania a primit din partea Finlandei un semnal pozitiv in privinta aderarii la Spatiul Schengen, apreciaza vicepresedintele PSD Corina Cretu, viceliderul Grupului Socialist din Parlamentul European.
"In urma intrevederii dintre premierul roman si omologul sau finlandez, Jyrki Katainen, Romania a primit un semnal pozitiv din partea Finlandei, care a apreciat progresele inregistrate de tara noastra in vederea aderarii la Spatiul Schengen, spunand ca va sustine o decizie favorabila pentru Romania. Totodata, prin intarirea relatiilor bilaterale putem prelua idei din sistemul educational finlandez, unul dintre cele mai de succes de la nivel european si mondial", a sustinut Corina Cretu, potrivit unui comunicat remis marti AGERPRES.
Potrivit liderului social-democrat, vizitele recente ale primului-ministru reprezinta o promovare a tarii pentru investitorii externi.
"Vizitele pe care premierul Victor Ponta le-a efectuat zilele acestea in Finlanda si Lituania continua planul de scoatere a Romaniei din izolarea internationala. In acest fel, Romania este promovata in state importante din Uniunea Europeana si din lume drept o destinatie pentru investitori. In multe dintre tarile vizitate de premierul Victor Ponta a fost pentru prima data in ultimii ani cand o intalnire bilaterala de acest fel a avut loc. Acesta a fost si cazul celor doua state, in Finlanda ultima vizita a fost efectuata in 2006, iar in Lituania nu a mai fost niciun premier roman", a afirmat Corina Cretu.
Eurodeputatul social-democrat este de parere ca intalnirile dintre premierul Victor Ponta si oficialii finlandezi si lituanieni au creat si premisele necesare discutiilor asupra viitorului european al Republicii Moldova, in contextul Summitului Parteneriatul Estic, care va avea loc la Vilnius la sfarsitul lunii noiembrie.
"Romania a facut lobby pentru Republica Moldova atat in Finlanda, cat si in Lituania, care detine in acest moment presedintia Uniunii Europene, pentru ca o decizie favorabila in vederea integrarii Republicii Moldova sa se ia la acest summit. Intr-un an de mandat, prim-ministrul a reusit sa restabileasca pozitia Romaniei in cadrul relatiilor internationale, avand in aceasta perioada intalniri cu lideri europeni si mondiali importanti, precum cancelarul Angela Merkel sau presedintele Francois Hollande", a mai spus vicepresedintele PSD Corina Cretu. AGERPRES (AS - autor: Catalina Matei, editor: Florin Marin)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5709-Corina-Cretu-Rom226-nia-a-primit-un-semnal-pozitiv-din-partea-Finlandei-238-n-privinta-aderarii-la-Spatiul-Schengen.aspx