EUROPA D-NEI MERKELJumatate din ajutorul social din intreaga lume se acorda in Europa, unde traieste 7% din populatia globului, care produce circa o patrime din marfurile si serviciile din lume.
Odata cu introducerea EURO salariile au crescut in Italia cu 35%, Franta 27%, Spania 25%, Germania 5%. Pensia e in Grecia 96% din salar, Spania 82%, Italia 68%, Franta 52%, Germania 39%.
Cresterile se fac pe seama bugetelor capusate mai mult decat volumul impozitelor, asa ca state cu familii bogate sunt falimentare, iar familiile sarace se bucura de un stat puternic.
Dupa datele Bancii Centrale Europene, condusa de italianul Mario Draghi, averea medie a familiei din Germania e 51.400 euro, Grecia 101.900 euro, Franta 113.500 euro, Spania 182.700 euro, Cipru 266.900 euro. Somajul tinerilor germani e de 7%, greci de 60%, spanioli 50%.
Aceste cifre le are in fata d-na Angela Merkel, 58, cand statele PIIGS cer ajutor financiar si este cateodata si santajata cu vina razboaielor mondiale pierdute. Presa exotica din Grecia si Romania pretinde ca Berlinul le datoreaza 160 respectiv 20 de miliarde EURO din vremea razboiului.
Manifestatiile contra d-nei Merkel, cu mustata a la Hitler in uniforma Partidului National-Socialist al Muncitorilor Germani sunt spontane, nu-s inscenate, dar foarte bine mediatizate.
Cine cauta pe goole Merkel & Hitler gaseste trei milioane de documente, foarte multe in romana. Antigermanismul, pe langa antisemitism devine o forma de antimodernism?
Ce-i de facut? Sa se faca ordine in UE ca sub Bismarck si Hitler? Sa devina Merkel o cancelara de fier, ca Margaret Thatcher? Sa se compenseze, fara conditii, capusarea si lipsa de disciplina finanaciara a PIIGS?
Sa iasa Germania din EURO si sa lase sudul, estul UE rusilor, anglo-saxonilor, inflatiei, conflictelor? Sa se accepte moneda EURO Nord/ protestanta, EURO Sud/ catolica, EURO Est/ greco-ortodoxa?
Sa devina Germania serviciul social al UE (penteru romi romanes) sau UE al lumii (africanii, asiaticii forteaza granitele unde pot)?
Ce sa faca d-na Merkel in al treilea mandat de cancelar, dupa alegerile din sept.? Educata in RDG in spiritul tatalui, preot protestant, ea continua si profita de politica cancelarului Gerhard Schröder: ajutor social conditionat, Agenda 2010 si politica externa germana se face la Berlin. E suficient?!
Elita germana nu are o viziune privind depasirea stagnarii din UE. Ea vrea competitivitate in lumea globalizata si cere ca toti sa faca la fel.
Oricum, criza e numai un aspect minor al esecului din 1989, cand s-a ratat refacerea unitatii crestine si a inceput un blocaj spiritual si material de durata.
Din imperiile de la anul 0 a supravietuit numai Imperiul Roman, Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana. Acuma, cu UE-Acquis se spera depasirea atat a deficitului de unitate crestina, cat si cel, atat de evident, denumit deficit de democratie printr-o constitutie.
Pana atunci, totul se margineste la tratate intre guverne care vizeaza in primul rand EURO, asa ca in UE nu se mai vede padurea de copaci.
Criza, blocajul actual va continua pana cand nu se va realiza unitatea crestina de la Vancouver la Vladivostoc si Europa unita va avea o constitutie unica, care sa se bazeze pe experienta a doua milenii de civilizatie si cultura, la indemana tuturora - literatura clasica greco-romana, biserica universala si dreptul roman / UE-Acquis - model de civilizatie pentru intreaga lume.

www.viorel-roman.ro
http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/06/24/europa-d-nei-merkel/

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5699-EUROPA-D-NEI-MERKEL.aspx