Din Lumea... lui Stanley Kramer (1095)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

Niciodata in istoria relatiilor diplomatice intre USA si Rusia, stabilite in anul 1809, nu s-a inregistrat un nivel atat de scazut. Cred ca John Quincy Adams, primul nostru reprezentant la St. Petersburg, devenit ulterior al saselea presedinte al Statelor, pe atunci, Unite ale Americii nu putea anticipa ca, la peste 200 de ani de la acel eveniment, relatiile bilaterale vor cunoaste un declin atat de pregnant.
 Ma gandesc ca in urma cu 50 de ani, mai exact la 20 Septembrie 1963, presedintele John F Kennedy a propus Uniunii Sovietice un Plan de colaborare, in vederea explorarii spatiului cosmic. Din nefericire, n-a mai apucat sa vada materializarea lui, la 22 Noiembrie al aceluiasi an fiind victima unui atentat al carui autor va ramane pentru vecie o eterna necunoscuta. S-au vehiculat multe ipoteze, exista si un Raport al Comisiei Warren, care va fi dat publicitatii la 75 de ani de la comiterea atentatului !!!, mai exact in anul 2038, a existat si un presupus asasin in persoana lui Lee Harvey Oswald, a existat si un Jack Ruby, care l-a redus la tacere pe Lee, dar cate ipoteze, una mai hilara decat alta n-au existat? La un moment dat, se vehicula ideea ca lumea interlopa-sindicatele crimei, conduse de Sam Giancana ar fi la originea atentatului. Dragilor, sa fim oameni seriosi; Sam Giancana era un apropiat al presedintelui, cu care avea afinitati comune -asta ca sa nu zic ca o imparteau- pentru MM, Marilyn Monroe, pentru neavizati. Un ultim studiu realizat de cea mai profesionala institutie de Intelligence americana, arata ca la atentat au participat un "grup de simpatizanti", nu numai Lee Harvey Osvald, iar tinta atentatului-asasinatului nu era presedintele JFK, ci cu totul alta persoana !?! In plus, deloc de neglijat, gloantele au fost trase din fata presedintelui, nu din spatele lui unde se afla LHO, teorie vehiculata initial.
Tot pe 20 Septembrie, 2013, Cruella de Vil -a se cite Nancy Pelosi- liderul democrat al Camerei Reprezentantilor, afirma nonsalant ca actualul ocupant al Biroului Oval, este, de departe, cel mai inteligent presedinte din istoria USA !?! Atunci cum ramane cu caracterizarile deloc reverentioase la adresa mesianicei fapturi, cuvinte de genul bozo, go play golf, impotent nerd, mugwump, unstable etc. avand o frecventa ingrijoratoare. Pentru cei mai putin familiari cu limba lui Shakespeare, intr-o traducere aproximativa, cuvintele inseamna: stupid, persoana insignifianta, du-te joaca golf, josnic, de dispretuit, natang, prostanac, instabil.
Ziua de 20 Septembrie, 2013, marcheaza si data la care un fost militar de cariera in spatiul invizibil, devenit ulterior, timp de 18 ani, ofiter superior al supersofisticatei Agentii Centrale de Investigatii-CIA, grupul de operatiuni speciale-counter terrorism a declansat o operatiune de "impeachment-punere sub acuzare- a Titanicului Pontifus Maximus aducand urmatoarele argumente: Constitutia USA, scrisa in Septembrie, 1787 si intrata in efect la 4 Martie 1789, dupa ratificarea ei de 9 State componente ale Uniunii, defineste tradarea drept ajutor si confort acordat inamicului, iar AUMF-America for the Use of Military Force catalogheaza miscarea terorista Al-Qaida, drept inamic al USA, presedintele facilitand transferul si dotarea rebelilor din Siria, in marea lor majoritate membrii ai gruparii teroriste mai sus mentionate,  cu armament american;  presedintele ne-a condus in pragul unei conflagratii cu urmari imprevizibile, fara aprobarea aparatului legislativ si a poporului american, ceea ce ridica indreptatite intrebari, privind competenta presedintelui USA. Alte acuzatii se refera la Operatiunea Kill List of American Citizens si operatiunile de interceptare organizate sub tutela NSA - National Security Agency. Acest ofiter de elita, intelectual de marca, fluent intr-o multitudine de lexicuri de care multi dintre dumneavoastra n-au auzit, rezident in spatiul arab, african, asiatic si european ne familiarizeaza cu faptul ca inceperea unui razboi de agresiune a fost definita de Tribunalul de la Nurenberg-Germania, drept Supreme International Crime - Crima Internationala Suprema. In rest, doar spre stricta dumneavoastra informare ceea ce presa adulatoare evita sa va informeze, marea majoritate a rebelilor care lupta in Siria provin din spatiul fostelor republici sovietice din Caucaz, in special Cecenia; atunci sa nu ne surprinda atasamentul Rusiei fata de..... Siria.
Indiferent de turnura pe care o va lua situatia internationala, conflictele prezente si cele care urmeaza a fi planificate in laboratoarele mai marilor lumii, raman strict la opinia formulata cu peste 100 de ani in urma de psihologul, eseistul, scriitorul si filosoful francez Gustave Le Bon: "Omul incapabil recurge la agresivitate fizica sau verbala, spre a-si ascunde incapacitatea". Chiar daca este greu de digerat pentru "purtatorii ilegali de creier", care au infestat pana la refuz acest terifiant Mapamond, trebuie sa va reamintesc o inteleapta cugetare a poetului grec Philemon: "Nu uita niciodata ca esti om !" Ele constituie un vechi elogiu la adresa fiintei superioare care este omul, dar si un foarte actual momento pentru a pazi marile virtuti umane: Ratiunea, morala, iubirea, - intr-un cuvant: Omenia.
Tot acest geniu cerebral, a carui lucrare de capatai, The Crowd - A study of Popular Mind, ar trebui introdusa ca obiect de studiu al celor care se doresc factori decizionali, ne-a lasat aceasta unica cugetare, pe care cu respect o supun atentiei dumneavoastra : "Astazi, un individ poate fi adus intr-o asemenea stare incat pierzandu-si personalitatea sa constienta, devine sclavul tuturor activitatilor sale inconstiente pe care hipnotizorul le dirijeaza dupa bunul lui plac... Aceasta este, cu aproximatie, starea individului care face parte dintr-o multime".
In final o ultima predictie Nostradamica: Ghiciti cine cu cine se va intalni, la sediul ONU din New York ? Ce asteapta si ce mai pazeste Bibi, numai Divinitatea stie.
A. C. Ton

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5692-Din-Lumea-lui-Stanley-Kramer-1095.aspx