DPRRP - Deschiderea festivalului de film românesc din Chicago, SUA


Astazi, 20 septembrie 2013 are loc la Chicago, in Statele Unite ale Americii, lansarea celei de-a cincea editii a festivalului de film romanesc, actiune realizata de Organizatia neguvernamentala „Romanian Cultural Exchange”.
Evenimentul este finantat de catre Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, se va desfasura in perioada 20- 22 septembrie a.c. si va cuprinde urmatoarele momente: gala de deschidere, rularea filmelor artistice de lung metraj, colaj de filme artistice de scurt metraj, film de desene animate pentru copii. Festivalul se va incheia cu un spectacol artistic sub egida “ Sunt un orb”, sustinut de Horatiu Malaele.
Scopul acestui proiect este de a promova valorile cinematografice romanesti contemporane in randul romanilor stabiliti in Statele Unite ale Americii. Organizatia neguvernamentala „Romanian Cultural Exchange” a fost infiintata in anul 2009 si are ca scop pastrarea, exprimarea si dezvoltarea identitatii etnice si lingvistice romanesti, prin organizarea si promovarea proiectelor si programelor axate pe schimburi interculturale si educationale.
Programul evenimentului poate fi accesat la adresa:
 

http://www.romanianculturalexchange.org/romanian-cultural-marathon-2013.html
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5690-DPRRP-Deschiderea-festivalului-de-film-rom226-nesc-din-Chicago-SUA.aspx