Cristian David: Este posibila o reducere a taxei de viza pentru cetatenii din Republica Moldova


Ministrul delegat pentru relatia cu romanii de pretutindeni, Cristian David, a declarat, miercuri seara, la Izvoru Muresului, ca este posibila o reducere a taxei de viza pentru cetatenii din Republica Moldova, in concordanta cu procedurile europene.
'Este o posibila reducere a acestei taxe, chiar daca Romania este parte a regimului de vize Schengen, ceea ce inseamna ca ne conformam si ne aliniem unor standarde privind emiterea acestor vize. (...) Suntem in analiza privind posibilitatea macar a unor reduceri pentru vizele eliberate cetatenilor romani din Republica Moldova. Dupa o analiza la nivelul ministerului, in concordanta cu procedurile europene, vom putea sa dam un raspuns', a explicat ministrul Cristian David.
El a spus ca, in contextul intaririi legaturilor dintre Romania si romanii din afara granitelor, poate fi luata in considerare o simplificare a procedurilor de acordare de cetateniei, subliniind ca 'legatura prin cetatenie este (...) singura trainica si solida, pe care romanii din afara granitelor o pot avea cu Romania'.
Potrivit legii 21/ 1991, exista doua cai de obtinere a cetateniei romane: redobandirea, pentru fostii cetateni romani, si acordarea cetateniei, pentru cei care nu au avut-o niciodata. AGERPRES (A,AS - autor: Gina Stefan, editor: Cristina Tatu)
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5503-Cristian-David-Este-posibila-o-reducere-a-taxei-de-viza-pentru-cetatenii-din-Republica-Moldova.aspx