GRIGORE VIERU LA ÎNTÂLNIREA CU EMINESCU
Pe esplanada din fata Centrului de Cultura „Mihai Eminescu”, prin grija primarului dr. Dorin Florea, a fost amplsat provizoriu bustul lui Grigore Vieru. Bustul este o lucrare in bronz, opera sculptorului albaiulian Romi Adam. El a fost donat municipiului Targu-Mures de Consiliul Judetean Alba, presedinte Ion Dumitrel, la solicitarea scriitorului Nicolae Baciut.
A fost solicitata Consiliului local avizarea amplasarii sale intr-un spatiu de pe Bd. Cetatii, in fata Centrului de Studii Literare „Grigore Vieru”, presedinte Valentin Marica.
Nici pana la aceasta data nu a fost avizata insa aceasta amplasare.
In contextul manifestarilor culturale organizate de municipalitate la sfarsitul lunii august, s-a solicitat amplasarea bustului lui Grigore Vieru in fata Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, pana la avizarea implementarii proiectului „Rotonda Cenaculum”, care va cuprinde, de o parte si de alta statuii lui Mihai Eminescu, intr-o prima etapa, opt busturi ale unoror personalitati ale vietii culturale muresene si nationale, care si-au legat numele de cultura mureseana: Romulus Guga, Serafim Duicu, Vasile Netea, Ion Vlasiu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Romulus Fenes, Ion Fiscutean si Grigore Vieru.
Acest din urma bust, al lui Grigore Vieru, a fost amplasat provizoriu, iar in 31 august, de „Ziua Limbii”, aici vor avea loc manifestari cultural-artistice.
N. BACIUT

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5501-GRIGORE-VIERU-LA-206-NT194-LNIREA-CU-EMINESCU.aspx