Festivalul Comediei Românesti s-a încheiat; au fost acordate premii la mai multe categorii


Festivalul Comediei Romanesti s-a incheiat duminica printr-o gala in cadrul careia au fost acordate premii pentru mai multe categorii.
In acest concurs, premiul I a fost castigat de textul "Visul domnului Mio", de Georgiana Capuerde, locul II de textul "Infractorii", de Ana-Maria Bamburger, iar locul III de "Ultimul dans al libelulei", de Cornel Mihai Ungureanu.
Premiul pentru scenografie - decor a fost primit de Helmut Sturmer, iar cel pentru scenografie - costume de Corina Gramosteanu.
Premiul pentru cel mai bun actor a revenit lui Virgil Ogasanu, pentru rolul Zaharia Trahanache, din piesa "O scrisoare pierduta" in regia lui Horatiu Malaele, iar premiul pentru cea mai buna actrita a fost primit de Tania Popa pentru rolul din "Fata din curcubeu" de Lia Bugnar.
Premiul Juriului festivalului de comedie, format din Sanda Manu, Mariana Constantinescu si Lia Mantog, a fost acordat actorului Victor Rebengiuc si Marianei Mihut.
Premiul pentru scenariu a fost acordat lui Silviu Purcarete pentru piesa "Conu Leonida fata cu reactiunea", iar premiul pentru spectacol a fost castigat de aceeasi piesa.
Premiul pentru excelenta a fost decernat regizoarei Sanda Manu, careia directorul Teatrului de Comedie, George Mihaita, i-a daruit un buchet de flori. "Ei mi-au fost studenti - ceea ce s-a intamplat acum a fost cu totul neasteptat - nici fericirea si nici placerea nu este comica - nu am ce sa fac, sunt fericita", a spus Sanda Manu, care a fost aplaudata in picioare de publicul prezent.
De asemenea, un alt premiu pentru excelenta a fost primit de regizorul Valeriu Moisescu.
Actorul si profesorul britanic Jeremy Stockwell a prezentat Gala Comediei Romanesti in sala "Radu Beligan" a Teatrului de comedie. "Intr-o lume in care dai drumul la televizor si vezi numai revolte, demonstratii, violenta, foamete, voi ati ales sa faceti cel mai civilizat lucru: un festival de comedie! Comedia inseamna reintoarcerea la sanatatea mentala", a spus duminica Jeremy Stockwell.
Radu Beligan, presedintele onorific al Teatrului de Comedie, si-a lansat volumul "Intre acte", aparut la Editura All, in timp ce George Mihaita, directorul institutiei, si-a incheiat mandatul de "primar al Orasului Comediei Romanesti". AGERPRES /(AS - autor: Daniel Alexandru Florea; editor: Georgiana Tanasescu)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5438-Festivalul-Comediei-Rom226-nesti-s-a-238-ncheiat-au-fost-acordate-premii-la-mai-multe-categorii.aspx