Fotbal: Pele sustine protestele din Brazilia cât timp sunt pasnice


Fostul mare fotbalist brazilian Pele a afirmat ca sustine protestele populare care au loc in aceste zile in tara sa, cat timp ele sunt pasnice, relateaza AP, citata de Agerpres.
Pele a fost criticat pe Internet fiindca le-a cerut compatriotilor lui sa uite de aceste proteste si sa se ocupe de incurajarea echipei nationale, care participa acum la Cupa Confederatiilor, pe teren propriu.
In interviul acordat unei televiziuni, fostul jucator a afirmat ca tara ar trebui doar "sa se gandeasca la echipa nationala", ceea ce i-a facut pe nenumarati brazilieni sa ironizeze spusele sale pe retelele sociale. In acelasi interviu, Pele si-a declarat sustinerea pentru protestele care au cuprins tara sa, dar virala a devenit doar partea in care le spune brazilienilor "sa uite de harababura asta care se intampla in Brazilia".
Ulterior, el a dat publicitatii un comunicat in care repeta ca sustine miscarea populara, cat timp nu este violenta. AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu, editor: Teodora Oprea)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5418-Fotbal-Pele-sustine-protestele-din-Brazilia-c226-t-timp-sunt-pasnice.aspx