Combaterea terorismului, contracararea amenintarilor transfrontaliere si securitatea cibernetica, discutate de seful SRI si cel al CIA


Prevenirea si combaterea terorismului, contracararea amenintarilor transfrontaliere, securitatea cibernetica si securitatea energetica au fost discutate, marti, la sediul SRI, de directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior si directorul CIA, John O. Brennan, in cadrul unei vizite oficiale efectuata de delegatia americana in Romania, precizeaza institutia.
"In cadrul intalnirii, directorul SRI, domnul George Cristian Maior, si directorul CIA, domnul John O. Brennan, au analizat stadiul parteneriatului dintre cele doua servicii si au exprimat satisfactia fata de nivelul cooperarii intre SRI si partenerul american in domenii de interes reciproc, dintre care amintim: prevenirea si combaterea terorismului, contracararea amenintarilor transfrontaliere, securitatea cibernetica si securitatea energetica", informeaza institutia intr-un comunicat de presa.
Potrivit SRI, in urma discutiilor dintre cei doi oficiali a fost apreciat nivelul ridicat de interoperabilitate in cadrul relatiilor bilaterale, dezbaterile conturand si viitoarele coordonate ale cooperarii prin schimb reciproc de informatii, dar si angrenarea in operatiuni comune.
Conducerea Serviciului Roman de Informatii a primit, marti, o delegatie a Agentiei Centrale de Informatii a Statelor Unite ale Americii, condusa de directorul institutiei, John O. Brennan. AGERPRES /(AS autor: Andreea Dascalescu, editor: Mihai Simionescu)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5401-Combaterea-terorismului-contracararea-amenintarilor-transfrontaliere-si-securitatea-cibernetica-discutate-de-seful-SRI-si-cel-al-CIA.aspx