Lupul dacic, bucata de cas si taxa pe obrazMaria Diana Popescu, Agero

 Convorbire fulger la telefon intre Joseph Biden, vicepresedinte S.U.A. si presedintele Romaniei! Presa scrie ca ar fi discutat teme ce tin de politica interna a tarii noastre, precum si atitudinea Romaniei cu privire la procesul de extindere a Uniunii Europene si a N.A.T.O. in Balcani. Cine mai crede in asemenea povesti de adormit copiii! Biden a recitat monologul „teapa Bechtel”. Sporadic se mai auzea cite un „yes!” slugarnic de la celalalt capat al firului. Cum presedintele n-a avut loc de intors cu americanii, i-a dat replica lui Charles, in timpul vizitei la Cotroceni: „Am auzit ca v-ati mai luat o casa, in curind o sa aveti un sat intreg”. Azi o casa, miine un sat, azi, un ou, miine un bou… Uite-asa, in loc sa avem pe steag lupul dacic, ne trezim cu animale preistorice. Are printul vreun scop de se tot plimba prin Transilvania, cele patru case pe Valea Zalanului sint doar micul dejun. Foarte grav! Strainii nu se pot odihni de grija Transilvaniei noastre! Se viseaza printi de Transilvania!  Se infiltreaza cu turmele peste tot unde este ceva de jefuit.
Ce minuni sa asteptam de la Putere, daca pina si Constitutia se modifica in pas alergator. Cite 40 de articole pe zi. Se scoate, se amendeaza, se introduce orice, in functie de orgolii, pofte, rafuieli, porunci de la Inalte Porti, impartire, despartire. Chiar si tarul Putin a ajuns la despartire dupa treizeci de ani de mariaj. De la o actiune pentru salvarea unui parc, Turcia a luat foc. Dupa citeva zile protestele au capatat o alta turnura, manifestantii din mai multe orase cerind demisia guvernului Erdogan. Sa aiba legatura cu faptul ca, in mai, Turcia a rambursat ultima transa a datoriei catre F.M.I.? Sa fi uitat premierul turc Tayyip Erdogan patania lui Ceausescu, dupa ce acesta a anuntat ca si-a achitat toate datoriile externe? De, daca n-a invatat nimic din istoria popoarelor „eliberate”! U.E. e gata sa vinda arme „rebelilor” sirieni, iar bilderbergii vor pune pe masa destinul Iranului si al celor doua tari coreene. Ca doar nu se intilnesc la nivel inalt ca sa manince micii romanesti, scapati ca prin urechile acului de cenzura Bruxelles-ului. Expansiunea tarilor din grupul BRICS e privita cu minie de catre corbii F.M.I, ramasi acum fara bucata de cas a Turciei. Orice razmerita sau razboi sint intotdeauna precedate de minciuni si manipulari, raspindite machiavelic prin mass-media.
Din adevar in adevar, tot la zicala romaneasca am ajuns: „corb la corb nu-si scoate ochii.” Fostii sefi ai comisiilor ce supravegheau asigurarile, pensiile private si piata de capital, incasau lunar intre 14.000 si 40.000 de euro lunar. Cu banii astia isi putea construi fiecare cite o strada nationala proprie! Dupa dizolvarea acestor comisii si infiintarea  Autoritatii de Supraveghere Financiara - o noua veriga a cirdasiei - acestia pot incasa intre 9 si 19 salarii compensatorii, pe care si le-au votat singuri. Insa, tinarul si nelinistitul premier le taie macaroana: „Alo, taxa pe obraz! E inacceptabil sa iei 800.000 de Euro dupa ce ai luat 20-30.000 de Euro pe luna, intr-o institutie publica!” si ce eforturi speciale pentru tara au facut sefii astia pentru a incasa sumele colosale? Unui simplu angajat roman, cu o retributie de doua sau trei sute de euro pe luna, ii trebuie 3 vieti ca sa cistige 800.000 de euro. Astea sint legile din tara! Facute special pentru speculanti, trisori si infractori.
 Cum politicianului chel tichie ii trebuie, fireste, de margaritar, „turcu’ plateste!” Asadar, rupe stema, pune stema! De la Tricolorul cu gaura, poate ar trebui sa trecem la Tricolorul cu lupul dacic, stindardul armatei dacilor. Daca tot vor stema inapoi pe tricolor, ca sa nu fim confundati cu Ciad. Purtat intiia oara de pandurii lui Tudor Vladimirescu, intr-o forma apropiata de cea pe care o are astazi tricolorul, se pare ca cele trei culori ale actualului stindard al romanilor si basarabenilor au fost emblema nationala din vremuri stravechi, mai precis din timpul dacilor: „balaurul cu cap de lup” era colorat in rosu, galben si albastru – aceasta fiind cromatica reprezentativa a stramosilor nostri. Ipoteza este sustinuta de istoricii Aurel David si dr. Marius Bizerea. Ma rog, sint atitea prioritati nationale si ei isi fac de lucru la stema. Banuiesc ca niste arondati stau la rind. Sau poate i se da o gura de oxigen fabricii de steaguri. Cine stie! Calculati cit cheltuieste statul roman cu adaugarea stemei pe drapel, apoi cu inlocuirea steagurilor vechi! Ca intotdeauna, se umbla la efect nu la cauza.  Din punct de vedere istoric, drapelul de stat de la 1866 la 1948 este simplu: tricolorul, avind culorile dispuse vertical.
Inainte de a intra in vacanta de vara, sa recapitulam citeva lectii importante: incalzirea globala nu exista, Haarp stie de ce! E un matrapazlic  de adunat bani din taxa de poluare. Doar unele state polueaza. Americanii si chinezii, nu. Cu banii adunati vor sa  repare ozonul, pentru ca lacatusii acestia cosmici nu stiu ca noi stim mai bine decit ei ca Terra nu-i o jucarie, ci e viata din viata Universului. Astfel ca stratul de ozon se auto-regenereaza, in ciuda esapamentelor poluante. N-am stiinta ca ar exista vreun filtru care sa curete aerul planetar, ca sa fim pusi la plata pentru ratia de oxigen. Intr-o ultima ordine de idei, viata la cote extrem de scazute a romanului este urmare a faptului ca la ghiseele Puterii s-au inghesuit fripturistii, au dat navala, pe functiile statului, incompetentii. Agresarea si surparea nivelului de trai al romanului vine pe cale de consecinta a intelepciunii dobindite de clasa politica in aproape un sfert de veac, de cind tot isi muta coruptia de pe un picior pe altul. Impartirea Romaniei ca pe un tort este urmare a exhibarilor ideologice antinationale, care au devastat bogatul, altadata, plai romanesc, si l-au umplut cu venetici si exploatatori in numele asa-zisei eliberari. In concluzie, regionalizarea este o smecherie politica, fara legatura cu economia si dezvoltarea tarii.  Nu mai credeti in tablouri ecologice, cu gogosari vinduti inapoi gradinarului. Scuturati-va si fiti mai curajosi! Nimeni nu se naste demagog si hot. Hotia si demagogia se lipesc cronic de politicieni, mai ales ca lucreaza cu mierea poporului. Din fericire pentru ei, viiturile istoriei ii tin pe loc, in loc sa-i mature. Iar noi? Tot cu miinile in sin.
Maria Diana Popescu, Agero
Sursa: www.agero-stuttgart.de

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5356-Lupul-dacic-bucata-de-cas-si-taxa-pe-obraz.aspx