Rasmussen: NATO va asigura apararea contra atacurilor cibernetice pentru toate tarile membre


Alianta Nord-Atlantica va garanta un nivel necesar de aparare contra atacurilor cibernetice tuturor celor 28 de tari membre, a declarat, marti, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, citat de RIA Novosti.
'Vom putea face mai mult pentru a ii ajuta pe unii aliati daca se confrunta cu atacuri informatice', a declarat Rasmussen, inainte de inceperea reuniunii ministeriale a NATO de la Bruxelles.
Ministrii apararii din tarile membre ale NATO s-au reunit la Bruxelles, urmand sa discute despre cooperarea in materie de aparare impotriva atacurilor informatice, armatele occidentale confruntandu-se cu o recrudescenta a atacurilor virtuale.
In noiembrie 2012, Alianta a desfasurat exercitiile militare Cyber Coalition, pentru a-si testa potentialul tehnic in materie de aparare contra atacurilor cibernetice. Conform scenariului acestor exercitii, hackerii atacau NATO si infrastructurile nationale ale tarilor aliate.
Noul concept strategic al Aliantei, aprobat in noiembrie 2010 la summitul de la Lisabona, plaseaza apararea contra atacurilor cibernetice printre marile sale prioritati. In 2008, Consiliul NATO a creat un centru de aparare contra atacurilor cibernetice la Tallin, in Estonia, atribuindu-i statutul de organizatie militara internationala. In prezent, zece tari colaboreaza in cadrul acestui centru: Estonia, Germania, Italia, Lituania, Letonia, Polonia, Spania, Slovacia, SUA si Ungaria, precizeaza RIA Novosti. AGERPRES

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5343-Rasmussen-NATO-va-asigura-apararea-contra-atacurilor-cibernetice-pentru-toate-tarile-membre.aspx