PAINEA VIETII ETERNE


(Continuare din editia precedenta)

Este un mister sa avem, ca hrana din Cer, Logosul sfant, intrupat pe pamant, ce-a pus pecetea Duhului Sfant pe  cuvintele de invatatura semanate, ca mirabile seminte pentru "Painea Vietii", in Cartea numita Scriptura!...
Biblia este o carte din Cer. Este o Carte unica: o adevarata biblioteca, in care sunt asezate, ca intr-o catedrala universala, mirabilele seminte semanate din Cer si sadite de Semanatorul Divin, pe ogorul celor saizeci si sase de volume: manuale-minune, din care sa invatam sa ascultam de Dumnezeu si sa ne pregatim sufletele pentru intrarea in casa divina, la vremea examenului final de intrare in starea cea noua-n Lumina…
Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu: Painea vietii, ca hrana spirituala nepieritoare, care ne da viata vesnica. Inima acestei carti este chiar Dumnezeu ce ni S-a aratat prin Fiul Sau: Mielul Divin sacrificat pe crucea sinistra, ca sa ne salveze din moartea pacatului trista si sa ne aduca speranta salvarii prin credinta in Mantuitorul.  
Balsamul cuvintelor din Scrisoarea lui Dumnezeu ne poate face sufletul mai frumos!
„Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos, ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna"                       ( 2 Tim. 3/16-17).
Citirea Scrisorii lui Dumnezeu ne deschide usa sufletului, ca sa intre hrana spirituala nepieritoare: Painea Vietii, Domnul Isus, cu fericirea si energia, ce ne ridica din lumea de tina si de rugina, cu lacrimi si jale, fara credinta biruitoare, in locul   luminii credintei, cu speranta si bucurie a mantuirii, pe drumul spre locul unde nu se mai moare.
Painea Vietii ne umple celulele de lumina ale sufletului de bucurie, iar firea cea veche: egoista si trista, cu ganduri sinistre, cu inclinatii nebune si rele, dispare; si-apare in noi „omul cel nou", legat prin credinta de paradisul bucuriei, in care ai hrana sufletului: bucuria de a iubi, bucuria de a trai, bucuria vietii pe calea credintei in Dumnezeu.
Painea Vietii iti poate da bucuria vietii pe calea spre cimitir, chiar si atunci, cand pe obraz iti curg siroaiele de lacrimi. Greul, tristetea din clipa traita devin momentele de calire crestina, intr-o lume de incercare a credintei tale si a mea, cat este de tare. Bucuria este un dar divin in viata fiecarui crestin. Daca esti crestin si ai darul divin al mantuirii, este nevoie sa fii aducator de bucurie pentru sufletul tau si pentru oricine priveste la tine, draga frate romane! Hraneste-ti mereu sufletul si vezi cat este de buna si de fericitoare aceasta Paine a Vietii, caci ea este puterea vie si plina de har, pregatita in cuptorul iubirii divine de pe Calvar. De aceea, cand vezi un pom, un arbore mare si noduros, NU UITA!
"Isus murea pentru sufletul tau in colivie,
imbracat in cortul de lut, luat pe pamant,
pe o cruce sinistera masiva, batuta de vant;
si-ngropat, ca o samanta vie-n rece mormant…

 Mirabila samanta a-nvins moartea prin moarte,
si-a-nviat, redevenind Rege, Preot, Dumnezeu,
facandu-ne si noua, prin credinta in El, parte  
sa fim bucuria de rod din durerile sufletului Sau.
                                                
Romane, cand vezi vreun pom noduros pe pamant,
aminteste-ti de jertfa grea platita si pentru tine,
ca este clipa sa crezi, ca sa nu intri-n mormant
nemantuit si negata de viata cea sfanta ce vine!

Traim intr-o lume asaltata de egoism, de lacomie si lepadare de credinta. Sunt vremuri tulburi, cand predomina rautatea si ura, cand este atacata Scriptura, cand oamenii se amagesc cu iluzii de fericire materiala, cand legile date de Dumnezeu sunt calcate si inlaturate, rugina acopera iubirea de aproapele, ura naste razboaie, cel mai bogat pe sarac il despoaie, vestile sunt multe si diversificate, dar rele sunt aproape toate: se scoala un  neam impotriva altui neam, adeptii unor credinte ataca cu cea mai mare cruzime pe cei de alte pareri si curg lacrimi si sange, oamenii se omoara intre ei fara de mila, copiii raman orfani cu miile, bolile lovesc cu groaza durerii, iar altii se-mbata in bogatia placerii, uitandu-se de invataturile sfinte si bune de trai civilizat: parca omenirea a intrat intr-o corabie imensa a pierzarii, plutind pe o mare in furtuna nebuna. Parca si natura s-a revoltat si se cutremura pamantul, parca a turbat vantul, sufland cu viteze infernale, pe cand ploile nesfarsite lovesc casele, padurile, ograzile, ogoarele pregatite sa dea roadele asteptate de oamenii infometati, multi dintre ei, de apele dezlantuite luati… Striga spre cer nefericirile: Doamne, ne pedepsesti necredintele?!...   
Ieri am citit un articol de ziar romanesc. Titlul articolului mi-a atras atentia prin tragedia situatiei descrise: ploile torentiale dezlantuite in Romania au rupt zagazurile, au surpat malurile apelor, care s-au repezit peste case, peste livezi si ogoare, maturand din cale tot ce intalnea: cladiri, oameni, animale, agoniselile stranse cu munca de o viata… Titlul articolului de ziar exprima realitatea apocaliptica a nefericirii, a pierderilor irecuperabile si disperarea oamenilor loviti de stihiile naturii. Era scris negru pe alb: „Dumnezeu si-a intors fata de la noi!". Era strigatul disperat al unei romance ce-si pierduse absolut tot ce agonisise o viata intreaga. M-am uitat si la alte titluri de articole legate de vremurile tulburi  ce le traim. Am notat cateva: „A innebunit clima", „Romania inecata in lacrimi", „Cimitire si biserici sub ape", „Dupa Apocalipsa"…
Traim cu adevarat niste vremuri apocaliptice, caci oamenii si-au intors fata de la Dumnezeu si fac tot mai mare rau, iar bucuria si zambetul de fericire de pe fetele semenilor nostri a cam disparut. Iubirea celor mai multi s-a racit, sentimentele s-au topit sub focul egoismului dezlantuit. Stam prea mult izolati in carapacea eului nostru privind la televizoare, navigand pe undele electronice ale computerului, sau scriind cate ceva pe foaia electronica. Nu ne mai pasa de cei din jurul nostru? Oamenii citesc tot mai putin carti de proza si poezie buna, cu atat mai putin Sfanta Scriptura si – cred - ca multi au devenit saraci lipiti pamantului sufleteste, desi – poate – au bani multi in buzunare sau in banci. Sa fi uitat prea multi oameni de sufletul lor si sa nu mai aiba legatura cu Dumnezeu si sa nu se mai hraneasca cu „Painea cereasca"?!... Suntem in vremuri ciudat de patate si impestritate, cu apa murdara in fantanele sufletelor! Prea multi sunt departe de Paradisul Bucuriei si sunt doborati de indoieli si necredinta, neintelegand voia lui Dumnezeu pentru viata lor; si sunt nefericiti si nemultumiti.
Pentru regasirea echilibrului sufletesc si inflorirea bucuriei in inimile noastre, avem nevoie de Painea Vietii, care sa ne transforme in oameni ai lui Dumnezeu, adica fiinte noi cu suflete in trupuri ce asimileaza si raspandesc valori Dumnezeiesti, intr-o lume dezechilibrata si asaltata de ura si lepadare de credinta. Este timpul ce striga nevoia de pocainta si de credinta in Dumnezeu ce ne-a creat si ne iubeste, ne invata, ne da mila si iertarea Sa, ca sa redobandim in suflete pacea si fericirea.
Omul are nevoie de hrana spirituala, pe care o gasim din belsug in Scripturi. Nu este vorba de o mancare materiala, ci o hrana constituita din invataturile lui Dumnezeu. Biblia este plina de sanatatea cuvantului si a Duhului Sfant. Avem lectiile divine ce ni le da Dumnezeu in Cuvantul Sau.
Mantuitorul este painea spirituala: Fiul Lui Dumnezeu ce S-a jertfit si in locul tau si al meu. El ne ofera asigurarea mantuirii. El este painea lui Dumnezeu si mancarea nepieritoare care ne da viata vesnica. Credinta noastra este cheia sigurantei mantuirii.
„Cine crede in Mine, din inma lui vor curge rauri de apa vie…"(Ioan 7/37.)
„Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine are viata vesnica. Eu sunt Painea Vietii…Eu sunt Painea Vie, care s-a pogorat din Cer. Daca mananca cineva painea aceasta, va trai in veac…"(Ioan 6/47-510).
Cuvintele Domnului Isus mi-au fost si painea vietii mele spirituale, influietandu-mi si conducandu-mi ireversibil drumul in viata, stiind ca omul nu traieste numai cu paine facuta din grau, care imi hraneste trupul, dar si prin fiecare cuvant care mi-l spune Dumnezeu, in Scriptura sau prin soapta divina a Duhului Sfant.
Domnul Isus ne-a spus ca este Painea Vietii, venita din Cer, pentru ca noi sa avem hrana spirituala reala. El este si apa vie, care ne stampara setea in viata aceasta-n pustie si ne ajuta sa ajungem la viata vesnica, avand in suflet vie credinta in Paradisul bucuriei.  
Binecuvantati sunt cei care se hranesc in fiecare zi cu Painea Vietii!
Binecuvantati sunt toti acei care isi stampara setea sufleteasca cu apa vie cereasca!
Binecuvantati sunteti, voi toti cititorii acestui eseu, care sunteti infometati si insetati dupa neprihanire, caci cuvintele lui Dumnezeu va vor conduce la fericire!
Cuvantul lui Dumnezeu este Calea si Adevarul, decreteaza planurile si lucrarile de viitor, ma invata cum sa-mi tin sufletul legat de Cer, prin credinta. Este farul vietii mele in calatoria spre Paradisul de bucurie promis. Este locul pregatit de Isus. Este hrana sufletului meu si bucuria izvorata din Dumnezeu. Este apa vie ce-mi stampara nostalgia si izvorul din care imi vine mereu fericirea si bucuria…

Este Biblia izvor de credinta si mantuire, de bucurie si fericire si pentru sufletul tau?
Raspunde-mi la intrebare, la adresa mea: Prof.BuhaiD@aol.com, ca sa-I multumesc lui Dumnezeu si pentru sufletul tau hranit si stamparat de sete de Cuvantul Sau si sa stiu ca ceea ce scriu in poezia de incheiere se va potrivi, cand si tu vei zbura spre Tara de Sus, si cei ramasi vor spune „la revedere!"… A trait… O VIATA DE OM…
                                                                
Credinta-n Dumnezeu, din anii lui de viata,
L-a purtat spre Ziua din Cer de dimineata,
Cand cortu-i de lut inchiriat se duce-n tarana,
Dar sufletul lui zboara in Viata de Lumina…

Dumnezeu i-a daruit aripile Duhului Sfant,
Ca sa calatoreasca-n excursia de pe acest pamant,
Iar dupa lupta-n furtuna, tot El i-a dus sufletu-n Cer,
Ca sa traiasca-n fericirea din Rai, dup-o viata de ger!
                                                                                                             
 E-mail: ProfBuhaiD@aol.com    

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5324-PAINEA-VIETII-ETERNE.aspx