„Un veac de brutalitate” – conferinta sustinuta de profesorul Vasile Morar la ICRMiercuri, 22 mai 2013

Institutul Cultural Roman continua seria Conferintelor ICR cu prelegerea  „Un veac de brutalitate” sustinuta de prof. univ. dr. Vasile Morar miercuri, 22 mai 2013, ora 18.00, la sediul ICR (Aleea Alexandru nr. 38).

Secolul XX abia s-a incheiat, dar lectia sa inca nu a fost pe deplin invatata. Secolul marilor cuceriri stiintifice si tehnologice a fost totodata un secol al urii si miniciunii, al ideologiilor criminale si al violentei gratuite, al marginalizarii si al stigmatelor, pe scurt – un veac de brutalitate.
Care sunt chipurile agresivitatii si cum apare aceasta in istorie? Care este resortul violentei pure? Cum se manifesta ura si cum ii cad oamenii prada? Cum ajung cuvintele sa nasca violenta? Care este soarta democratiei intr-un secol post-traumatic? Acestea sunt numai cateva dintre temele abordate in cadrul conferintei.

Vasile Morar (n.1946) este profesor la Universitatea din Bucuresti, unde preda etica, estetica, violenta in istorie (Holocaust si terorism), etica in afaceri si politica. A dezvoltat in cartile sale conceptul de morala elementara, concept introdus in literatura etica de coordonatorul tezei sale de doctorat, profesorul Niculae Bellu. Printre cartile sale se numara Moralitati elementare (2001, 2004), Etica in afaceri si politica (2006), Morala elementara - stari, praguri,virtuti (2011).

Accesul publicului este liber.
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5249-Un-veac-de-brutalitate”-–-conferinta-sustinuta-de-profesorul-Vasile-Morar-la-ICR.aspx