VICTORIE ISTORICA : PARLAMENTUL ROMÂNIEI A APROBAT CA DENUMIRILE DE VLAHI, AROMÂNI, MOLDOVENI, ISTRO-ROMÂNI, DENUMESC PE CEA DE ROMÂN


Bucuresti, Romania/Romanian Global News

Zi istorica in Parlamentul Romaniei. Cu o majoritate zdrobitoare Parlamentul a aprobat ca etnonimele de vlahi, aromani, istroromani, moldoveni etc. denumesc pe cea de roman. Din acest moment oricine isi spune moldovean, aroman, vlah este recunoscut ca roman de pretutindeni, transmite Romanian Global News.
Astazi Camera Deputatilor, impotriva avizului negativ dat de Ministerul de Externe, a votat cu o majoritate zdrobitoare proiectul de lege care spune ca:
Articol unic: Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007 privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni, se modifica dupa cum urmeaza:
Articolul 1, alineatul (1) a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
ART. 1. alin (1) a) drepturile persoanelor care isi asuma in mod liber identitatea culturala romana - persoanele de origine romana cele apartinand filonului lingvistic si cultural romanesc, care locuiesc in afara frontierelor Romaniei, indiferent de modul in care acestia sunt apelati (armani, armanji, aromani, basarabeni, bucovineni, cutovlahi, daco-romani, farseroti, herteni, istro-romani, latini dunareni, macedoromani, macedo-romani, maramureseni, megleniti, megleno-romani, moldoveni, moldovlahi, rramani, rumani, valahi, vlahi,vlasi, volohi, macedo-armanji, precum si toate celelalte forme lexicale inrudite semantic cu cele de mai sus), denumite in continuare romani de pretutindeni;
Initiata de senatorul Viorel Badea dar sprijinita, spre cinstea lor, de toate partidele din Parlamentul Romaniei, modificarea legii a avut impotriva doar doua voturi. Unul fiind al lui Costica Canacheu, adica al intereselor neromanesti pe care acesta le reprezinta.
Practic acest vot da demnitatea de a fi roman la milioane de romani care ca urmare a evolutiei istorice departe de tara si-au insusit sau au fost denumiti cu denumiri istorice romanesti.
Avizul negativ dat de Ministerul de Externe arunca o pata de mizerie pe obrazul acestui minister, pata care miroase a tradare a intereselor nationale.
Romanian Global News multumeste celor care vazuti sau nevazuti, stiuti sau nestiuti au contribuit la acest vot istoric din Parlamentul Romaniei.


Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5225-VICTORIE-ISTORICA-PARLAMENTUL-ROM194-NIEI-A-APROBAT-CA-DENUMIRILE-DE-VLAHI-AROM194-NI-MOLDOVENI-ISTRO-ROM194-NI-DENUMESC-PE-CEA-DE-ROM194-N.aspx