Alexandru Tomescu porneste vineri în Turneul Stradivarius `Bach to Basics`


Violonistul Alexandru Tomescu porneste vineri, cu vioara Stradivarius, intr-o calatorie prin 12 catedrale din tot atatea orase ale tarii pentru a oferi melomanilor Integrala Sonatelor si Partitelor pentru vioara solo de Johann Sebastian Bach.
In cadrul Turneului Stradivarius "Bach to Basics" acestea vor fi prezentate in combinatie cu un spectacol de lighting design, special conceput pentru a scoate la iveala lumina din fiecare lucrare, informeaza Quartz Media Production, Fundatia Remember Enescu, joi, intr-un comunicat transmis AGERPRES.
Orasele prin care va trece in acest an Turneul National Stradivarius sunt Brasov (10 mai - Biserica Romano-Catolica ''Sf. Petru si Pavel''), Targu Mures (11 mai - Biserica Romano-Catolica ''Sf. Ioan Botezatorul''), Cluj-Napoca (13 mai - Biserica Reformata Centrala, str. Kogalniceanu), Baia Mare (14 mai - Biserica Romano-Catolica ''Sf. Treime''), Oradea (16 mai - Bazilica Romano-Catolica), Timisoara (18 mai - Biserica Romano-Catolica Millennium), Dumbraveni (20 mai - Biserica Armeneasca), Iasi (22 mai - Biserica Romano-Catolica ''Adormirea Maicii Domnului''), Bacau (23 mai - Catedrala Catolica ''Sf. Petru si Pavel''), Constanta (25 mai - Sf. Anton de Padova), Pitesti (27 mai - Biserica Romano-Catolica Sf. Anton), iar la final - Catedrala ''Sf. Iosif'' din Bucuresti (29 mai).
Turneul Stradivarius "Bach to Basics" va completa triada spectacolelor sincretice prezentate de Alexandru Tomescu incepand din 2011, dupa doi ani cu repertorii romantice care au infatisat publicului combinatii de muzica si film, respectiv teatru non-verbal, anul acesta violonistul schimband complet registrul.
''Editia a sasea a Turneului Stradivarius invita astfel la o explorare a propriei spiritualitati, filtrata de muzica serena a lui Johann Sebastian Bach, aceasta urmand a fi insotita de o schema de lighting design conceputa special pentru a facilita incursiunea publicului in universul lui Johann Sebastian Bach'', sustin organizatorii.
Turneul este dedicat Fundatiei Hope and Homes for Children Romania, o organizatie ce are ca scop reformarea sistemului de protectie a copilului din Romania, Alexandru Tomescu, un veteran al proiectelor de responsabilizare sociala, punandu-si vocatia in sprijinul copiilor sustinuti de HHC.
Intrarea este libera la toate cele 12 recitaluri, dar violonistul invita publicul sa sprijine prin donatii in limita posibilitatilor cauza HHC Romania. AGERPRES

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5224-Alexandru-Tomescu-porneste-vineri-238-n-Turneul-Stradivarius-Bach-to-Basics.aspx