Ponta: Domnul Basescu a avut nevoie de un Guvern condus de mine ca sa-si atinga tintele bugetare

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca presedintele Traian Basescu a avut nevoie de actualul guvern pentru a-si atinge tintele bugetare, referindu-se la faptul ca Romania a iesit in 2012 din procedura de deficit excesiv.
"Presedintele a tinut sa anunte el aceasta veste buna legata de faptul ca a luat si votul de blam si criticile pentru masurile de austeritate. E important ca avem acest lucru. Daca vrea presedintele sa fie meritul domniei sale, n-am o asemenea concurenta sau asemenea orgolii, dar pot sa glumesc si sa spun ca domnul Basescu a avut nevoie de un Guvern condus de mine pentru ca in sfarsit sa-si atinga tintele bugetare", a afirmat Victor Ponta la Digi 24 tv.
El a amintit, in context, ca dintre toate statele UE care aveau problema deficitului excesiv, de peste 3%, doar Romania a reusit sa iasa din procedura, inregistrand anul trecut 2,9%.
Victor Ponta a spus ca "recolteaza si fructele bune" si "foarte multe fructe rele" ale fostei guvernari, referindu-se la datoriile acumulate si la o serie de probleme ramase nesolutionate, cum ar fi cea a retrocedarilor, a combinatului Oltchim.
"Asa ca nu am de ce sa-i fiu recunoscator domnului Boc, fara sa nu consider ca erau lucruri care trebuiau facute, dar si multe lucruri care se puteau face altfel", a spus Ponta. AGERPRES

 

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5169-Ponta-Domnul-Basescu-a-avut-nevoie-de-un-Guvern-condus-de-mine-ca-sa-si-atinga-tintele-bugetare.aspx