Din lumea... lui Stanley Kramer (1077)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

Inainte de materializarea intentiilor tanarului vlastar nord-coreean Kim Jong-Un - pentru neavizati, supranumit Marele Urmas - The Great Successor -, privind un atac nuclear impotriva Statelor Unite ale Americii, trebuie sa va refamiliarizez cu modul, deloc ortodox, prin care Coreea de Nord a intrat in posesia armamentului atomic, sub privirile tembele ale celor care puteau impiedica din fasa acest lucru. Ramanem, in continuare, tributari unor carente infantile de naivitate si in ciuda a 16 organizatii de Intelligence, garnisite cu consilieri speciali din partea celor mai profesionale institutii din domeniu de pe mapamond, nu ne putem debarasa de unele tare, hai sa le denumesc, de ordin genetic.
Inca de la editia numarul 668 din 30 Septembrie 2004, avertizam ca Iranul se pregateste sa devina o putere militara de prima marime, existenta reactoarelor nucleare de la Bushehr, Arak si Nantz constituind o dovada indubitabila. Cat despre intentiile "pasnice" ale programului Iranian, am citat declaratia belicoasa a generalului Mohammad Baqer Zolqadr, care a amenintat cu distrugerea reactoarelor nucleare de la Dimona, in cazul unui atac Israelian. Tot atunci am afirmat ca ma ingrozeste ideea ca pana ce o sa ne trezim armele nucleare vor ajunge in mainile inamicilor, lucru care s-a materializat prin intrarea Coreei de Nord in randul familiei posesorilor de armament atomic, cu contributia generoasa a administratiei Clinton, care a pus la dispozitia statului Coreean, in mod gratuit, reactoare atomice, care, chipurile, vor fi folosite in scopuri pasnice.
Aveam informatii precise, legate de activitatea lui Ahmed Quereem Khan, fost angajat al unui laborator nuclear din Amsterdam, de unde si-a insusit documentatia necesara fabricarii bombelor atomice, pe care a materializat-o in tara lui de origine - Pakistan, unde este considerat erou national si parintele bombei atomice. Ca tacamul sa fie complet, Ahmad a vandut secretele guvernelor de la Phom Peng, Teheran si Tripoli. Un document declasificat al CIA, dat publicitatii la sfarsitul lunii Noiembrie 2004, ne arata ca Ahmed era in atentia agentiei inca din anul 1997!?! Ce s-a pazit, numai Divinitatea poate sti si se pare ca este pretul platit pentru faptul ca profesionisti de elita "au fost sfatuiti" sa se pensioneze la 57 de ani, desi sunt Academii de profil, care te primesc si la 62 de ani!!!
 Ahmed trebuia eliminat pe aeroportul din Amsterdam, cand avea asupra lui, documentatia nucleara. Nu se iau deloc in considerare avertismentele primite de la sursa CIA, codificata Dragonfire, care a informat ca Al-Quaida a obtinut o arma nucleara de 10 kilotone, cu destinatia America. Intentionat sau nu, se uita ca Pachistanul este declarat inamicul numarul 1 al Americii, asta in ciuda faptului ca primeste anual un ajutor nerambursabil de aproape 2 miliarde dolari anual. Se pare ca in final se vor adeveri cele expuse de profesorul Graham Allison, de la Harvard University, care in cartea "Nuclear Terorism" afirma ca un atac nuclear asupra USA este realistic. Traim intr-o somnolenta costisitoare, intr-un alarmant "dolce farniente", care ar putea genera sfarsitul Armaghedonic al planetei, eveniment care ma face sa cred ca deja a fost preprogramat in supersofisticatele laboratoare ale conducatorilor lumii. Chiar daca America este o superputere, bine ar fi sa ne reamintim ca razboiul din Coreea, inceput de administratia presedintelui democrat Truman  si terminat de administratia republicana a presedintelui Eisenhower, a costat viata a 33.651 militari americani, cu consecintele cunoscute, democratia s-a oprit la Panmunjom, in loc sa ajunga la Fluviul Yalu, granita cu China, cum a fost prevazut initial; razboiul din Vietnam, inceput sub administratia democrata a presedintelui Kennedy si terminat sub administratia republicana a presedintelui Nixon, a costat viata a 38.229 de militari americani, insotita de instaurarea regimului comunist pe intreg teritoriu vietnamez, desi obiectivul razboiului prevedea oprirea expansiunii comuniste in Asia de Sud-Est.
In continuare se ignora total, pertinentele recomandari facute de generalul Douglas Mc Arthur, fost comandant al trupelor americane din Extremul Orient, din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, care a afirmat urmatoarele: "In opinia mea, orice viitor ministru de razboi care recomanda presedintelui sa trimita armata de uscat in Asia, Orientul Mijlociu sau Africa, ar trebui sa fie supus unui control medical la cap - In my opinion, any furture defence secretary who advises the president again to send a big American land army into Asia, Middle East or Africa should have his head examined". Cred ca noul secretary of defence - ministru de razboi, Chuck Hagel, personaj cu experienta vasta in domeniul militar, participant activ pe teatrele operationale din sud-estul Asiei, este la curent cu recomandarile generalului Douglas McArthur.
In ce ma priveste, ramane in continuare o permanenta necunoscuta, activitatile a tot felul de institutii si institute, incepand cu Cato Institite, Institutul de Studii si Cercetari Strategice si terminand cu Institutul de Studii pentru Orientul Indepartat. Chiar nimeni, dar absolut nimeni din aceste faimoase institutii si din sutele de sateliti care impanzesc spatiul extraterestru, plus cohortele de lucratori din "spatiul invizibil", nu cunosc faptul ca rachetele nord-Coreene, care chipurile sunt indreptate in directia Americii, vizand, in pricipal, Alaska, Guam, Insulele Aleutine, Insulele Hawai si orasele Austin, Los Angeles si Washington DC, nu au performanta tehnica de a depasi orasul Seul, aflat la 30 mile de zona demilitarizata de la Panmunjon. Sa creezi o atmosfera de haos si panica generalizata, construind scuturi anti-racheta, la costuri de sute de miliarde de dolari, sa trimiti doua bombardiere B-2 , dotate cu armament nuclear, tocmai din pasnicul stat Missouri, in zbor direct pana in Coreea, mi se pare desprins dintr-un scenariu de prost gust al unui film  Science Fiction. Este mai mult decat evident ca Marele Urmas, vlastar al "Marelui Carmaci" si descendent al cine stie ce Marii si ...Marioare doreste sa intre in istorie. Dar va asigur ca nu vizeaza sa atace America - un act sinucigas, dupa opinia mea - ci, la aniversarea a 60 de ani de la terminarea conflictului inceput de "bunicul" Kim Ir Sen, va dori sa afle reactia Americii fata de un posibil atac asupra Republicii Korea.
Inca odata, stati linistiti, pericolul nu vine din Coreea de Nord; pericolul suntem noi insine, atitudinea noastra si comportamentul nostru, zugravit magistral, ca nimeni altul, la 10 Ianuarie 1917, de cel care a fost al 26-lea presedinte al acestei foste marete democratii, Theodore Roosevelt: "Lucrurile care vor distruge America sunt prosperitate cu orice pret, pace cu orice pret, in primul rand siguranta in loc de in primul rand datorie, iubire de viata usoara si teoria imbogatirii rapide - The things will distroy America are prosperity at any price, peace at any price, safety first instead of duty first, the love of soft living and get rich  quick theory of life".
Marcus Tullius Cicero, om politic, orator, filosof si scriitor Roman, in "Despre Scopuri", ne-a lasat cateva cuvinte, folosite adesea de oratorii politici in momentele in care exista pericolul unei mari catastrofe: Hannibal Ad Portas! Nu, nu suntem in anul 216 i.Cr. si nici la Cannae, unde Cartaginezii lui Hannibal au invins armata Romana. Mai avem 1 an, pana la implinirea a 100 de la prima mare conflagratie mondiala si nori amenintatori planeaza asupra stabilitatii Planetei. Asta, daca cineva mai are ochi sa vada; cat despre urechi sa auda, acestea lipsesc cu desavarsire.
A. C. Ton

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a5115-Din-lumea-lui-Stanley-Kramer-1077.aspx