Scrisoare adresata distinsei familii Neculai Popa cu ocazia plecarii in eternitate a celei care a fost Victoria Balea "Mamaia"


Nu pot dormi

Dragii mei,
Intr-adevar nu pot dormi. Am fost ieri (16 Martie 2013, n.r.) intr-o alta lume. A adormit Mamaia la umbra copacului creat de-alungul vietii. Au fost toate "ramurile". Sigur si cele cazute mai inainte. I-a spalat pe toti si azi au dus-o pe bratele lor. A trait modest, asa cum se cuvine si a adormit la fel. I-a iubit pe toti la fel. Toti erau buni, frumosi, destepti. Cei adusi au avut parte de aceleasi brate deschise. Daca unul mai cartea, era simplu: "Ei ce sa-i faci?" Nu vezi cum e lumea?
Ati avut desigur multe bune, grele, lungi, ....... dar ati fost cu totii. Ati stat 50 de ani cu ea si ati avut loc, mancare vorba buna. Au venit intotdeauna sa va vada dar si pe Mamaia. Nu erau asa de grabiti ca s-o evite. A fost ortodoxa dar au inmormantat-o Greco catolicii. Aveti cateva religii in familie si nu ati decretat niciuna mai buna. Nu ati avut razboaie religioase. Nici nu i-ati adus o carte despre traditiile ortodoxe la inmormantare ca s-o asigurati ca va fi asa.
Toti ati facut "partea" cu liniste, daruire, Iubire. Toti ati iubit-o si ati aratat. Dumnezeu v-a binecuvantat. Tot ce ati dat, sadit sa vi se intoarca inmii. Nu-mi vine sa cred ca exista asemenea oaza. Poate lumea nu este pierduta inca.
Va multumesc ca m-ati adaugat la toate evenimentele.
Cu toata stima pentru toata familia,
Elvira Opran,
Anaheim, California


Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4991-Scrisoare-adresata-distinsei-familii-Neculai-Popa-cu-ocazia-plecarii-in-eternitate-a-celei-care-a-fost-Victoria-Balea-Mamaia.aspx