Soldatul Florinel Enache a fost vizitat la spital de presedintele ObamaSimona Botezan, Washington D.C.

Marti, 6 martie 2013, AP si ABC News au dat publicitatii o stire despre vizita presedintelui american Barack Obama la spitalului militar „Walter Reed” din Bethesda, Maryland. Potrivit surselor citate, presedintele american a vizitat, timp de o ora, 15 soldati ranisi in misiune, care se afla in ingrijirea ”Walter Reed National Military Medical Center” (WRNMMC).

In timpul vizitei sale, presedintele Obama a prezentat onorurile si a inmanat doua decoratii „Purple Heart” pentru militarii raniti in razboi. De asemenea, presedintele american a participat la ceremonia de avansare a unuia dintre soldatii raniti.

Casa Alba nu a precizat numele soldatilor vizitati de presedintele Obama, dar a precizat ca cei 15 militari fac parte din „US Army”;  „US Marine Corps”, iar unul dintre ei este soldat al forselor aliate NATO. Soldatul strain, vizitat marti de presedintele Obama, este subofiterul Florinel Enache din trupele ISAF, Brigada 282 Infanterie Mecanizata „Unirea Principatelor”.

Soldatul roman se afla internat la spitalul militar “Walter Reed” din data de 26 mai 2012.
El a fost ranit de un dispozitiv exploziv improvizat in data de 4 mai 2012, in provincia Zabul, Afganistan. In urma deflagratiei, soldatul roman a suferit rani grave, care au condus la amputarea ambelor picioare si a mainii stangi.

In luna aprilie a anului curent, soldatul va fi transferat in centrul de recuperare al spitalului „Walter Reed”, iar sotia, Lamaita Enache, va ramane la Washington DC ca insotitoare pana la repatrierea militarului. Costurile tratamentului medical si de recuperare sunt suportate de MApN.

WRNMMC Maryland, supranumit „Centrul Medical al Nasiunii” este cel mai performant spital militar din SUA, care asigura tratament si recuperare medicala pentru soldatii din intreaga lume, ranisii grav in razboaiele din Irak si Afganistan. Spitalul furnizeaza servicii medicale grupate in peste 100 de clinici si specialitasi. Walter Reed Militar National Medical Center (WRNMMC) a fost infiinsat la 10 noiembrie 2011, dupa un amplu proiect de renovare, consolidare si unificare a altor doua spitale: „National Naval Medical Center” si „Walter Reed Army Medical Center” intr-un singur Centru Medical. Actualul campus combina o istorie de 170 de ani si excelensa a doua specialitati – marina militara si medicina militara.


Spitalul asigura servicii medicale pentru eroi de razboi, presedinsi si inalti oficiali deopotriva. La realizarea proiectului WRNMMC, care a constat in constructia a doua cladiri noi si renovarea cladirilor vechi ale celor doua spitale (inclusiv corpul 4C in care este internat acum Florinel Enache), au contribuit un numar important de specialisti romani, angajati ai unei companii americane contractor guvernamental, specializati in lucrari electrice, electronice, de securitate si montj pentru aparatura si echipamente de inalta performanta. Proiectul WRNMMC, cu durata de cinci ani, s-a finalizat in iulie 2011. Proiectul de renovare a avut doi mamangeri, dntre care unul este de origine romana, licentiat al Universitatii Tehnice din Cluj Napoca, cu studii postuniversitare PMP (Professional Project Manager) in SUA.

Foto: Ana Tabrean Pennington, Pennsylvania

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4957-Soldatul-Florinel-Enache-a-fost-vizitat-la-spital-de-presedintele-Obama.aspx