Fotbal: Meciul Ungaria - România va avea loc cu portile închise; FIFA a respins apelul federatiei de la Budapesta


Meciul de fotbal Ungaria - Romania, programat pe 22 martie la Budapesta in Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale 2014, va avea loc cu portile inchise, dupa ce FIFA a respins apelul federatiei de la Budapesta, informeaza presa internationala, citata de Agerpres.
Federatia internationala a obligat recent selectionatele Ungariei si Bulgariei sa dispute cu portile inchise urmatoarele lor meciuri din preliminariile CM 2014, din cauza comportamentului antisemit sau rasist al suporterilor lor. FIFA a avertizat federatiile celor doua tari ca risca sanctiuni si mai aspre, ca depunctarea sau excluderea din competitie, in cazul in care astfel de incidente se vor repeta.
FIFA a anuntat marti ca a respins apelurile depuse de federatia maghiara de fotbal (MLZS) si de cea bulgara (BFU).
"MLSZ si BFU au fost amandoua avertizate in legatura cu viitoarea lor conduita", a adaugat FIFA, repetand ca in caz de recidiva cele doua federatii vor primi sanctiuni mai aspre.
Federatia maghiara a fost sanctionata de FIFA pentru incidente antisemite produse la meciul amical Ungaria - Israel din 15 august 2012 (1-1).
Bulgaria a fost condamnata pentru insultele rasiste proferate de un mic grup de suporteri de fiecare data cand un danez de origine tanzaniana, Patrick Mtiliga, atingea balonul in timpul meciului impotriva Danemarcei, la Sofia, contand pentru grupa B a preliminariilor Mondialului 2014 (1-1).
Urmatorul meci pe teren propriu al Bulgariei din preliminariile CM 2014 va fi contra Maltei, pe 22 martie.
Tot in ianuarie, FIFA a amendat cu 40.000 de franci elvetieni federatia maghiara si cu 35.000 de franci elvetieni pe cea bulgara. AGERPRES

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4812-Fotbal-Meciul-Ungaria-Rom226-nia-va-avea-loc-cu-portile-238-nchise-FIFA-a-respins-apelul-federatiei-de-la-Budapesta.aspx