Accace: România este considerata cea mai activa tara din Europa de Est în sectorul eolian

 
Bucuresti, 9 ian /Agerpres/ - Romania este considerata cea mai activa tara din Europa de Est in ceea ce priveste capacitatile de productie nou instalate in sectorul eolian, potrivit unei analize realizate de Accace, arata un comunicat transmis miercuri de companie.
Sprijinul acordat de stat pentru energia regenerabila a atras in 2012 investitii masive, in special in sectorul eolian, acesta constituind principalul motiv pentru care Romania a devenit fiind atractiva pentru investitori, este mentionat in analiza.
Romania urmareste cresterea procentului de energie produsa din surse regenerabile din totalul energiei produse in economie, tinta fiind de 38% pentru anul 2020.
Statul roman a optat pentru mecanismul cotelor obligatorii de achizitie de certificate verzi pentru promovarea energiei electrice produse din surse regenerabile. Legea 220/2008 mentioneaza, insa, si variante precum ajutoare pentru investitii, scutiri sau reduceri de impozite, rambursari de taxe, scheme de promovare privind obligatia de cumparare a energiei din surse regenerabile.
Certificatele verzi se tranzactioneaza pe piata contractelor bilaterale si pe piata centralizata, organizata de Operatorul Pietei de Certificate verzi (Operatorul Pietei de Certificate verzi). Avand in vedere ca pretul certificatelor verzi se reflecta in pretul pentru consumatorul final, pana in anul 2025 acesta poate oscila in intervalul 27 - 55 de euro/certificat. Valorile minime si maxime sunt indexate anual de ANRE.
Accace activeaza pe piata pietei serviciilor de outsourcing si consultanta din Europa Centrala si de Est, oferind corporatiilor servicii inovatoare si adaptate nevoilor lor specifice in materie de finante si contabilitate, consultanta fiscala, salarizare si dreptul muncii, inmatriculare si inregistrare, recrutare si training, precum si implementarea MS Dynamics NAV.AGERPRES
ID: 2935228; Data: 2013-01-09 17:46:20; Redactori: cbi/cbi

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4705-Accace-Rom226-nia-este-considerata-cea-mai-activa-tara-din-Europa-de-Est-238-n-sectorul-eolian.aspx