Titus Corlatean participa la reuniunea ministrilor de Externe ai NATO


Bucuresti, 4 dec /Agerpres/ - Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, va participa marti si miercuri la reuniunea ministrilor de Externe ai Aliantei Nord-Atlantice.
Potrivit MAE, la reuniune vor fi abordate teme de actualitate de pe agenda NATO care privesc in principal evaluarea progreselor inregistrate in implementarea deciziilor adoptate la Chicago, precum si alte teme de interes cum ar fi dezvoltarea politicii de parteneriate a NATO, evolutiile recente in Africa de Nord si Orientul Mijlociu, calendarul Aliat de retragere din Afganistan si etapa post-2014.
Programul reuniunii ministeriale va include si un dejun de lucru la nivel de ministru de Externe al Consiliului NATO-Rusia, precum si o reuniune la acelasi nivel a Comisiei NATO-Georgia, ambele urmand a aborda stadiul si perspectivele de cooperare dintre NATO si Federatia Rusa, respectiv Georgia.
Totodata, ministrii de Externe Aliati vor participa la o reuniune cu statele contributoare la Forta Internationala pentru Asistenta din Afganistan (ISAF).
In marja reuniunii ministeriale, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, va avea o intrevedere bilaterala cu noul ministru al Afacerilor Externe al Georgiei, Maia Panjikidze. AGERPRES
ID: 2897701; Data: 2012-12-04 17:50:16; Redactori: suz/suz

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4587-Titus-Corlatean-participa-la-reuniunea-ministrilor-de-Externe-ai-NATO.aspx