Emil Boc sustine la Berlin si Budapesta proiectul Cluj-Capitala Culturala Europeana


Bucuresti, 12 nov /Agerpres/ - Primarul Emil Boc a participat, in perioada 8-10 noiembrie, la doua evenimente internationale pentru sustinerea municipiului Cluj-Napoca in tentativa de a deveni Capitala Culturala Europeana.
'In 8 si 9 noiembrie primarul Emil Boc a participat la Berlin, la conferinta 'Cities for Europe', eveniment la care a fost invitat, alaturi de importante personalitati europene, printre care amintim presedintele Parlamentului European, Martin Schultz - care a dat citire 'declaratiei de la Berlin' - document programatic privind directia strategica la nivelul Uniunii Europene a conceptelor de dezvoltare durabila a oraselor. (...) Primarul Emil Boc s-a intalnit cu dna Francisca Abreu, consilier cultural al orasului Guimaraes (capitala europeana a Culturii in anul 2012), Werner Spec, primarul orasului Ludwigsburg si Krzysztof Soska, viceprimarul orasului Szczecin. In cadrul conferintei au fost prezentate modelele de succes ale oraselor Guimares, Portugalia (2012), Riga, Letonia (2014) si Pafos, Cipru (2017)', se mentioneaza intr-un comunicat transmis sambata de Primaria Cluj-Napoca.
Primarul Emil Boc spune ca evenimentul i-a oferit ocazia de promovare a proiectului Cluj-Napoca - Capitala europeana a Culturii si ca fost si o oportunitate pentru acumularea de informatii din experienta altor orase cu proiecte similare.
'Semnalele primite ne arata ca orasul nostru are toate sansele pentru a atinge acest obiectiv si a obtine titlul de capitala europeana culturala in anul 2021. Elementul esential este multiculturalismul Clujului, si modelul pe care il ofera in acest sens tuturor comunitatilor europene', preciza, in comunicat, Emil Boc.
In cursul zilei de sambata, primarul Emil Boc s-a aflat la Budapesta, unde a participat la 'Art Market' -cel mai important targ de arta din Estul Europei, manifestare la care Clujul este invitat special in acest an. AGERPRES

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4483-Emil-Boc-sustine-la-Berlin-si-Budapesta-proiectul-Cluj-Capitala-Culturala-Europeana.aspx