Lansarea volumului “Românii, Basarabia si Transnistria”Joi, 25 octombrie 2012, la sediul Fundatiei Europene Titulescu, a avut loc lansarea celei de-a doua editii in limba romana a volumului “Romanii, Basarabia si Transnistria”. Evenimentul de lansare a inclus si o dezbatere libera, pe temele expuse in lucrare, la care au participat si reprezentanti ai Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni.
Editia a II-a, revazuta si completata, apare acum intr-un format nou cu sprijinul Guvernului Romaniei – Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, cu un text imbogatit substantial (peste 150 de pagini de text in plus, fata de prima editie). In carte sunt abordate detaliat subiecte incitante, aflate in atentia opiniei publice, de la evenimentele tragice din 1812, care au consemnat „ruperea” a aproape jumatate din trupul vechii Moldove si alipirea sa la Rusia tarista, la cel de-al Doilea Razboi Mondial, de la perioadele bolsevica si sovietica din istoria Basarabiei si Transnistriei, pana la conflictul de pe Nistru din 1992 si evolutiile actuale din vecinatatea rasariteana a Romaniei. Lucrarea se adreseaza deopotriva specialistilor si publicului larg, completand in mod necesar un gol in bibliografia problematicii transnistrene si, pe un plan mai larg, istoria si soarta romanilor raspanditi in Rasarit, dincolo de Nistru.

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4433-Lansarea-volumului-“Rom226-nii-Basarabia-si-Transnistria”.aspx