"Dezinformarea”, o carte bomba scrisa de un general controversat – ep.2 Continuam sa va prezentam cateva fragmente dintr-o carte de exceptie, „Dezinformarea”, volum (anuntat pentru publicare in 2013, in SUA) bazat pe amintirile generalului DIE Ion Mihai Pacepa, cel mai celebru defector roman din toate timpurile. In acelasi timp, (pentru cei mai putin informati) vom cauta sa completam analiza “dezinformarii”, unde este necesar si unde consideram ca trebuie sa aducem unele lamuriri.
Am vorbit in introducerea primului episod, despre radacinile sovietice ale dezinformarii ca unealta a serviciilor secrete GRU si Spetnaz, nu numai despre masinatiunile fostului KGB (FSB). Pentru a se pune in practica eficient “maskirovka” (termenul consacrat pentru dezinformare in cadrul serviciilor secrete) sovieticii au creat in cadrul Statului Major Sovietic, Directia Principala de Camuflaj Strategic (GUSM), care folosea ca surse de raspandire a dezinformarii reteaua de agenti GRU si Spetnaz (serviciile secrete ale armatei). GUSM avea planuri pe termen lung si desfasura operatiuni strategice pe timp de pace si de razboi.
Deasemenea, credem ca este important sa va redam si cateva din parerile unor personalitati americane de marca, referitoare la acest volum. Iata cum comenteaza cunoscutul jurnalist, scriitor, castigator a numeroase premii, David Kupelian, demersul scriitoricesc al generalului Pacepa :
"DEZINFORMARE”. Chiar si numai sunetul ciudat al acestui cuvant ne duce cu gandul la masinatiile lugubre ale KGB, la campaniile de propaganda si asasinate, la comunismul cu mii de fete ce a rescris istoria in stil orwellian si la toate intrigile de capa si spada ale Razboiului Rece. Aceasta poveste nu este despre trecut. Se petrece acum si aici, in America, unde un nesfarsit sir de dezinformari continua sa ne potopeasca, otravindu-ne dialogul national, cultura, si adevarata identitate ca natiune si popor.
 
 Eduard Ovidiu Ohanesian

 
Dezinformarea – Ion Mihai Pacepa – episodul 2

 Ca fost ambasador, si ulterior din pozitia de sef al departamentului responsabil pe relatia cu partidele conducatoare din tarile comuniste, al Partidului Comunist Sovietic, Iuri Andropov si-a intins antenele in plan extern. A extins politica lui Hrusciov  de defaimare a indivizilor indezirabili (portretizare lor ca infractori prin schimbarea trecutului), lideri politici si religiosi intrati in dizgratia Kremlinului, ca Papa Pius al XII-lea si presedintii Statelor Unite, ajungand pana la defaimarea unor intregi miscari religioase sau chiar tari.
Sionismul, Israelul si Statele Unite au fost principalele sale tinte.
Andropov si-a inceput cei 15 ani fara precedent ca presedinte al KGB, la scurt timp dupa inscenarea facuta Papei Pius al XII-lea, dupa ce a adus din nou anti-semitismul la moda, cu numai cateva luni inainte de razboiul de sase zile arabo-israelian din 1967 in care Israelul a umilit cei mai importanti aliati ai Uniunii Sovietice din lumea araba Siria si Egiptul. In acele zile, guvernele celor doua tari erau conduse de consilierii sovietici. Noul presedinte al KGB a decis sa repare prestigiul Kremlinului, umilind la randul lui Israelul. Catre sfarsitul acelui an, Andropov a introdus noi sageti otravite in tolba kaghebeului, prezentand Sionismul in stil nazist si deturnand aeronavele El Al. Inainte de sfarsitul anului 1969, teroristii palestinieni antrenati la scoala de operatiuni speciale Balashikha, din estul de Moscovei, au deturnat primul lor avion El Al si au aterizat in Algeria, unde au tinut 32 de pasageri ostatici timp de 5 saptamani. Deturnarea a fost planificata si coordonata de Departamentul al 13-lea al KGB, cunoscut in jargonul spionajului din blocul sovietic drept Departamentul pentru Afaceri Umede (umed fiind pentru KGB un eufemism pentru sangeros). Pentru a ascunde mana lunga a KGB din aceasta afacere, Andropov a bagat la inaintare Frontul de Eliberare al Palestinei (creat si finantat de KGB) care si-a asumat intreaga responsabilitate in operatiunea de deturnare.
Isteria generata de acea operatiune terorista l-a convins pe Andropov ca deturnarea aeronavelor este arma viitorului si si-a extins operatiunile de deturnare de la aeronavele israeliene catre toate tintele zburatoare “sioniste”. Pe parcursul urmatorilor doi ani, numerosi teroristi palestinieni (antrenati de KGB) si-au asumat alte 13 deturnari de aeronave cu pasageri israelieni si occidentali, inclusiv aruncarea in aer a a cursei SwissAir, cand au murit 47 de pasageri si echipajul.
Uriasul “succes” politic produs de atacarea avioanelor sioniste l-a impins pe Andropov sa diversifice executiile publice impotriva sionistilor, in aeroporturi, gari si alte locuri publice. Dr. George Habash, marioneta lui Andropov, liderul Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei si un fanatic marxist, a exprimat cel mai bine noua tactica terorista: "Uciderea uni evreu in afara frontului este mult mai eficienta decat uciderea a 100 de evrei pe campul de lupta, pentru ca atrage mai mult atentia”. Cele mai importante operatiuni anti-sioniste de care a fost responsabil KGB cat timp am fost in Romania sunt :
 *   atacul asupra aeronavei El Al de pe aeroprtul din Atena, in decebrie 1968;
 *   atacul asupra biroului El Al de la Zurich din februarie 1969;
 *   atacul armat impotriva biroului El Al din Atena din noiembrie 1969, soldat cu un mort si 14 raniti;
 *   atacul din aeroportul Ben Gurion din 30 mai 1972, soldat cu 22 de morti si 76 de raniti;
 *   atacul asupra unui tren la Viena, in septembrie 1973;
 *   atacul cu bomba de la un cinematograf din Tel Aviv din decembrie 1974, soldat cu 2 morti si 66 de raniti;
 *   atacul asupra unui hotel din Tel Aviv din martie 1975, soldat cu 25 de morti si 6 raniti;
 *   atacul cu bomba de la Ierusalim din mai 1975, soldat cu 1 mort si 3 raniti;
  *   atacul cu bomba din Piata Sion din Ierusalimdin 4 iulie 1975, soldat cu 15 morti si 62 de raniti;
 *   atacul de la aeoportul din Bruxelles din aprilie 1978, soldat cu 12 raniti;
 *   atacul asupra avionului El Al in Paris din mai 1978, soldat cu 12 raniti.

 In 1972, masinaria de dezinformare a lui Andropov lucra din plin pentru a convinge lumea islamica ca Israel si Statele Unite intentioneaza sa transforme restul lumii intr-un fief sionist. Conform lui Andropov, lumea islamica era un mediu in care comunitatea KGB putea cultiva ura virulenta impotriva Americii, sentiment crescut din bacteria doctrinelor marxist-leniniste. Antisemitismul islamic era profund, iar mesajul era simplu : musulmanii au inclinatie catre nationalism, patriotism dus la extrem si victimizare. Andropov a decretat ca “noi” ar trebui sa-i facem sa simta greata doar gandindu-se la “Consiliul Inteleptilor Sionului” (reprezentand congresul american), al carui scop unic era ca evreii sa cucereasca lumea. “Terorismul si violenta impotriva Israelului si Americii trebuie sa izvorasca natural, din fervoarea antisemita a musulmanilor”, explica Andropov.
In 1972, Departamentul de Informatii Externe (DIE) roman a primit de la KGB tranducerea in limba araba a Protocoalelor Inteleptilor Sionului impreuna cu un material documentar, deasemenea in araba, “dovedind” ca Statele Unite era o tara sionista a carui unic scop era transformarea Islamului intr-un fief evreiesc. DIE  a primit ordin sa disemineze discret documentele in tarile islamice tinta. In ultimii mei ani petrecuti in Romania, in fiecare luna, DIE a imprastiat mii de copii in sfera sa de influenta islamica. In intalnirile pe care le-am avut cu omologii mei din din serviciile secrete maghiare si bulgare, cu care aveam relatii stranse la acea data, am aflat ca si ei trimeteau agenti de influenta similari in propriile sfere de influenta islamica.
In 1975, Iuri Andropov a folosit Natiunile Unite pentru a eticheta oficial sionismul drept raul suprem. Masinaria dezinformarii din blocul sovietic mergea ceas pentru a convinge liderii tarilor lumii a treia sa adopte rezolutia ONU care declara ca sionismul a fost “ o forma de rasism si discriminare rasiala “.  Prezentata oficial ca o initiativa araba, rezolutia a fost in fapt, redactata la Moscova si sprijinita de liderul Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei, omul de paie al KGB, Yasser Arafat, impreuna cu unele guverne arabe prietene, Fidel Castro si majoritatea tarilor din blocul sovietic. Acea asa-zisa initiativa araba a fost adoptata de Natiunile Unite  prin “Rezolutia 3379” de 72 de tari, in fapt de o mica majoritate, avand in vedere ca 35 de natiuni au votat impotriva si 32 s-au abtinut. (Pentru a se spala pe maini, Romania “independenta” s-a abtinut). Imediat, comunitatea de spionaj sovietica a lansat o campanie furibunda de dezinformare, acuzand Statele Unite si Israelul ca sunt sioniste. In decembrie 1991, la scurt timp dupa ce conducerea sovietelor a votat dizolvarea blocului, rezolutia anti-semita nr. 3379 s-a abrogat cu o larga  majoritate de 111 la 25. Totusi, Natiunile Unite au continuat sa trateze Israel ca pe un inamic.
Pana 2002, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a trecut 408 rezolutii ce condamnau Israel, singurul stat membru ONU caruia i s-a refuzat dreptul de a avea un loc in Consiliul de Securitate. Numarul total de voturi impotriva Israelului pana la acea data : 55.642.     

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4354-Dezinformarea”-o-carte-bomba-scrisa-de-un-general-controversat-–-ep-2.aspx