Ministrul israelian de externe condamna vandalizarea bisericii românesti de la Ierusalim


Ministrul israelian de externe Avigdor Lieberman a condamnat, in cursul intrevederii avute marti la Ierusalim cu omologul sau roman Titus Corlatean, actul de vandalism asupra bisericii ortodoxe romanesti cu hramul 'Sfantul Gheorghe' din acelasi oras, informeaza Associated Press.
Seful diplomatiei israeliene si-a exprimat tristetea fata de acest act de vandalism, cel mai recent dintr-o serie de atacuri care au vizat lacasuri de cult crestine din tara Sfanta.
Persoane necunoscute au lansat luni pietre si sticle asupra bisericii ortodoxe romanesti cu hramul 'Sfantul Gheorghe' de la Ierusalim, situata in apropierea cartierului evreiesc ultraortodox Mea Sharim. Vandalii au avariat poarta bisericii si au aruncat gunoaie la intrare.
Politia israeliana a deschis o ancheta in acest caz.
Potrivit AP, suspect este un mic grup de extremisti responsabil pentru atacuri similare impotriva unor biserici, moschei si proprietati ale armatei israeliene, in semn de protest fata de ceea ce ei considera a fi politica pro-palestiniana a guvernului israelian.AGERPRES

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4346-Ministrul-israelian-de-externe-condamna-vandalizarea-bisericii-rom226-nesti-de-la-Ierusalim.aspx