ICR a demarat constituirea de filiale în provinciile istorice ale României


Bucuresti, 9 oct /Agerpres/ - Institutul Cultural Roman (ICR) anunta, intr-un comunicat transmis, luni, AGERPRES, inceperea constituirii filialelor sale in centre culturale ale provinciilor istorice ale Romaniei, la Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si Craiova.
Potrivit sursei citate, "prin 'filiala' intelegem o unitate, cu sediu, personal si echipamente proprii, organizata pe baza unui acord de cooperare scris intre ICR, conducerea acelei unitati, pe de o parte si primari, presedinti de consilii judetene, liderii altor institutii, pe de alta parte".
Aceste filiale au ca "scopuri majore: promovarea Programului ICR asa cum acesta a fost configurat in traditia institutiei inceputa cu Fundatia Culturala Romana si adusa la zi de institutia de astazi si a cunoasterii si sporirii prestigiului culturii romane, punand in relief international valori competitive create in locurile respective; organizarea de actiuni culturale competitive de promovare in reteaua internationala a Institutului Cultural Roman si sprijinirea institutelor".
Fiecare filiala este condusa de un director si un director adjunct, desemnati de ICR sa organizeze si sa conduca filiala, directoratul fiind asistat de trei-cinci referenti.
Finantarea se face din contributii ale ICR si din cele prevazute in acordul mentionat.
In comunicatul ICR se precizeaza ca se propun spre desemnare in functiile de directori de filiale dupa cum urmeaza: Filiala Iasi a ICR: director- Cassian Maria Spiridon si director adjunct - Marius Chelaru; Filiala Cluj-Napoca a ICR: director - Irina Petras si director adjunct - Pompei Cocean; Filiala Timisoara a Institutului Cultural Roman: director - Gheorghe Schwartz si director adjunct - Lucian Alexiu; Filiala Craiova a ICR: director - Valentin Cosoveanu si director adjunct - Marinela Parvulescu.
"ICR trebuie sincronizat, in continuare, iar unul dintre aspectele sincronizarii este asigurarea de sanse pentru cei care creeaza in diferite locuri din tara, in acest sens organizarea de filiale ale ICR in provinciile istorice ale tarii este un pas important", mai precizeaza sursa citata.
Activitatea ICR se desfasoara sub autoritatea Senatului Romaniei si este reglementata de Legea nr. 356 din 2003, cu amendamentele ulterioare rezultate din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 27 din 2012 si din initiativele comisiilor parlamentare si ale ICR. AGERPRES
ID: 2822460; Data: 2012-10-09 17:46:46; Redactori: cbi/cbi

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4344-ICR-a-demarat-constituirea-de-filiale-238-n-provinciile-istorice-ale-Rom226-niei.aspx