Întâlnirea doamnei secretar de stat, Natalia Intotero, cu reprezentantii mediului asociativ românesc din Milano


In incheierea vizitei de lucru in Italia, delegatia Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni a participat miercuri, 3 octombrie 2012, la o intalnire cu reprezentantii mediului asociativ romanesc din regiunea Milano, organizata de Consulatul General al Romaniei la Milano.
In cadrul discutiilor, doamna secretar de stat, Natalia Intotero, a tinut sa sublinieze necesitatea mentinerii unitatii comunitatii romanesti si a legaturilor acesteia cu autoritatile italiene. “Se impune unitatea si colaborarea in chestiunile esentiale cum sunt actiunile de informare a cetatenilor romani, luarea de pozitii comune in apararea demnitatii si condamnarea actelor antisociale comise de conationalii nostri, promovarea cursurilor de limba, cultura si civilizatie romaneasca sustinute de Guvernul Romaniei in scolile publice italiene” a declarat doamna Natalia Intotero. Vizita de lucru in Italia s-a desfasurat in perioada 28 septembrie – 4 octombrie 2012 si a avut ca obiective intarirea legaturilor cu reprezentantii comunitatilor romanesti de aici si identificarea, impreuna cu acestia, a celor mai eficiente solutii pentru problemele specifice cu care se confrunta romanii din Italia.

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4326-206-nt226-lnirea-doamnei-secretar-de-stat-Natalia-Intotero-cu-reprezentantii-mediului-asociativ-rom226-nesc-din-Milano.aspx