Conventia Democrata fara "God" si "Jerusalem"Nu e vorba de a face politica - mai ales o ANUME politica -, nici de a face religie - mai ales o ANUME religie. Nu este vorba nici neaparat de motivatia pentru care Conventia Democrata Americana de zilele trecute a evitat in prezentarea oficiala termenii "God" si "Jerusalem", nici de ce Republicanii au acuzat aceasta evitare. Ar insemna sa ma bag in lucruri la care nu mi s-ar cuveni. Ca "incidentul" a fost planetar mediatizat si parte buna din populatia pamantului a intrat in contact direct si responsabil cu "God" si "Jerusalem" este mai mult decat "intersant", este profetic.
Uneori, din situatii aparent fara nici o legatura cu Biblia si Profetiile ei, chiar si cum ar fi conventiile pentru alegeri administrative, Dumnezeu ni se descopera cu planurile Sale. Cu cat mai "lipsa", cum s-a intentionat, cu atat mai "prezent". Daca "God" si "Jerusalem" ar fi fost amintiti in prezentare, probabil ca ar fi trecut la rand cu celelalte consemnari, neobservate sau putin observate. Evitarea, pentru iesirea de sub jurisdictie divina pentru obtinerea fortei politice este la fel cu includerea ca parghii religioase tot pentru obtinerea puterii politice. Puse in balanta de catre Dumnezeu, ar cantari tot cam asa. Numai o rugaciune serioasa, indiferent a carei parti, pentru intelepciunea de a conduce lumea spre bine, ar face diferenta. Sa o speram.
Ciudate par insa caile lui Dumnezeu de a Se prezenta oamenilor cand ei Il ocolesc. A fost remarcata "absenta" si ceruta. Si pentru ca intr-o Conventie Democrata nu poate lipsi DEMOCRATIA, a fost pus la vot daca sa fie introdusi termenii "God" si "Jerusalem" in lucrarile acestui forum sau nu. Acest privilegiu si grea responsabilitate in acelasi timp, a revenit Primarului nostru de Los Angeles. Cand el a facut acest lucru pe canalele de televiziune am simtit ca ma fac mic de tot, mai mic chiar decat sunt, si nu mi-as fi dorit sa fiu in pielea Domniei sale. El a cerut ca publicul sa se exprime prin Da sau Nu, verbal. Nu-mi dau seama de ce a procedat asa. A fost Da si Nu in acelasi timp si n-am stiut ce sa cred. A solicitat, dupa cum stiti, raspunsul a doua oara si probabil nestiind cum sa-l aprecieze a mai intrebat si a treia oara. Nu stiu cum s-a auzit de la pupitrul la care era, dar am inteles ca "DA" ar fi fost votul majoritar, surprinzator ca procedura pentru spectatorii mediei. Cel putin formal, rugaciunea Episcopului Dolan a reparat ceea ce unii presupuneau a nu se cuveni.
M-am bucurat ca jurnalistii cunosc Biblia. Cred ca unii din ei chiar mai bine decat noi cei prezenti la Scolile Duminicale sau la Scolile Sambetiste. La un moment dat s-a discutat despre intamplarea povestita din forumul Conventiei Democrate si plecand de la Primarul de Los Angeles s-a ajuns cu referirea la Nimrod din Biblie, claditorul Turnului Babel si a celebrei cetati  Ninive, numit "vanatorul viteaz inaintea Domnului".  Asadar aceste cunostinte de Scriptura par adormite undeva in magazia de informatii personale, dar se trezesc atunci cand situatiile cer aceasta. Desi MEDIA este socotita in general seculara, la timpul cuvenit, ori prin informatii deja acumulate, ori prin inspiratie divina, evenimentele profetice in implinire vor fi semnalate corect. Nu cred ca MEDIA este ignoranta sau va ignora profetiile biblice. Uneori ea le prezinta mai corect si mai eficient decat cei care ar trebui sa se ocupe de ele.  Are si interesul practic, prin profesie, sa faca acest lucru.  Un miros sau licarire de 666 este imediat adus in prim planul maselor.
Ce cred eu si va impartasesc si dumneavoastra, este ca fara Dumenzeu (God), nimeni si nimic nu ar exista si cu cat vrem sa-L scoatem din Conventiile noastre cu atat va fi mai prezent. Si mai stiu ca Ierusalimul (Jerusalem), este centrul tuturor profetiilor si lipsa lui de pe platforma oricaror discutii planetare ne-ar saraci enorm intelegerea planurilor lui Dumnezeu de bine cu noi.
Raspunsul publicului, Da si Nu in acelasi timp, la prezenta in forumul democratic privind "God" si "Jerusalem", imi cerceteaza inca sufletul. De fapt este raspunsul omenirii la planurile lui Dumnezeu cu ea, din care am avut cu ocazia aceasta o scurta reprezentare.

Benone Burtescu

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4257-Conventia-Democrata-fara-God-si-Jerusalem.aspx