Din lumea... lui Stanley Kramer (1046)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Capul de afis al tuturor agentiilor de presa il ocupa, de o buna bucata de vreme declaratiile facute de Tom Head, Judecator in orasul Lubbock, din statul Texas, care profereaza iminenta unui nou razboi civil, daca actualul presedinte, Barack Hussein Obama, va fi reales. Domnia sa a afirmat ca este gata sa puna mana pe arme-to take up arms.
Deci, cu alte cuvinte, ne putem astepta la o recrudescenta a celor intamplate in data de 12 Aprilie,1861, anul declansarii Razboiului Civil American, cand  Fortul Sumter din statul South Carolina a fost atacat de trupele unioniste. La terminarea razboiului civil, desi dotarea militara de atunci era mult inferioara celei prezente, s-au inregistrat 184.594 de victime !!! Doar spre stricta dumneavoastra informare, populatia civila a Statelor deloc Unite ale Americii, detine mai multe arme decat armata USA si dupa date care nu comporta nici cel mai mic dubiu, 1/3 din totalul armelor existente pe mapamond se afla in dotarea cetatenilor americani !!!
Fara a-mi asuma atribute care apartin cu totul altor “sfere”, din respect pentru adevar imi permit sa va reamintesc ca acest subiect a fost atins de semnatarul acestei rubrici, inca din 10 Aprilie, 2010, in editia numarul 935. Nu de alta, dar "sunt anumite persoane asa de mult adicte la exagerare, incat ele nu pot spune adevarul fara ca sa minta-there are some people so addicted to exaggeration that they can’t tell the truth without lying". Cuvintele apartin lui Josh Billings numele sub care si-a semnat capodoperele faimosul scriitor umoristic American, Henry Wheeler Shaw.
Pentru confirmare redam in continuare articolul publicat in editia nr. 935 din 10 aprilie 2010 la pagina 8:
* Irationalitatea masurilor luate de guvernanti impotriva guvernatilor, aroganta extrema manifestata de Pontifus Maximus si aghiotantii lui fata de vointa poporului american, credibilitatea din ce in ce mai scazuta a tuturor deciziilor care emana de la Washington D.C. cat si faptul ca 14 state au intentat deja proces guvernului federal, ma duce cu gandul la Razboiul de Secesiune, cand un numar similar de state americane, motivand dezacorduri flagrante cu politica promovata de Washington, au decis sa se desprinda din Uniune.
Fiind adeptul teoriei ca nimic nu este intamplator si ca fenomenele au o repetivitate ciclica, intrezaresc la orizont stari conflictuale de mare tensiune, care pot genera repetarea evenimentelor care au generat razboiul civil American.
Exista o stare tensionanta, o deconectare totala intre preocuparile administratiei si necesitatile populatiei. Am  indreptatite temeri ca Republica creata de fondatorii acestei foste democratii si statuata la Conventia Constitutionala din 1787, nu mai poate fi pastrata, iar un grup restrans cauta implementarea unui nou sistem de guvernamant, total anacronic cu perceptele care au stat la baza  infiintarii acestei tari.
Benjamin Franklin, a avut perfecta dreptate cand a afirmat: "V-am dat o Republica, daca o puteti pastra". Se pare ca la 223 ani de cand s-au rostit aceste memorabile cuvinte, soarta Republicii Americane este in mare pericol.
Ultimele sondaje de opinie organizate de Rasmussen Report, ne indica  un procent de 78 % dintre americani care detesta masurile adoptate de Congresul Statelor Unite, in timp ce popularitatea lui Pontifus Maximus inregistreaza o scadere ingrijoratoare. Drept urmare a masurilor antipopulare luate de administratie si a unei economii in constant declin, gruparile paramilitare si militiile au inflorit ca ciupercile, scopul urmarit fiind crearea conditiilor care sa genereze revolte impotriva guvernului Statelor Unite.
Michael Barkun, profesor de stiinte politice la Syracuse University, ne avertizeaza de o recrudescenta a organizatiilor cu caracter paramilitar.
Pentru cei mai putin familiari, populatia civila a Americii are in dotare mai mult armament decat armata Statelor Unite.
La ora actuala gruparile antiguvernamentale, autointitulate “patriot groups” - grupari patriotice, se cifreaza la 512 organizatii, capul de afis, nici nu se putea altfel, fiind detinut de statul Texas cu 49 organizatii – militii armate.
Recent, organele federale au arestat 9 membri ai organizatiei Hutaree - Christian Warrior (Luptatori Crestini) din statul Michigan, care urmareau asasinarea functionarilor guvernamentali si o revolta generalizata impotriva guvernului federal, considerat, in opinia lor, drept Antichrist.
Surprinzator este faptul ca in toate cele 50 state americane, exista grupari paramilitare care urmaresc rasturnarea guvernului. Regretabil este faptul ca nimeni nu-si pune intrebarea, ce a generat asemenea reactii din partea populatiei americane, obijnuita sa traiasca la cu totul alte standarde. Chiar nimeni nu observa ca zilnic Statele Unite se dezintegreaza, departandu-se total de standardele democratice la care a fost creata?
Pontifus Maximus nu numai ca a spus ca va schimba Statele Unite ale Americii, dar persoanele cu care s-a asociat de-alungul vietii au manifestat ostilitate deschisa fata de valorile, principiile si populatia Americana. Pastorul Jeremiah Wright, apropiat al mesianicului a afirmat “God damn America”-Dumnezeu sa pedepseasca America, Bill Ayers, prieten al mesianicului, a organizat atacuri teroriste asupra unor institutii guvernamentale americane si isi continua nestingerit cariera de profesor universitar !!! iar armate de “czars”, numiti in administratie isi manifesta atasamentul deschis fata de Mao Tze Dun si fata de sistemul de trista amintire, sistem care a facut zeci de milioane de victime in randul populatiei civile.
Sa numesti in guvern persoane care resping valorile americane si care manifesta ostilitate fata de populatia Americii, mi se pare o greseala de neiertat.
Am serioase dubii si semne de intrebare, daca populatia Americii se va trezi, inainte ca America sa fie total dezmembrata si, in final, sa nu mai existe.
Oricum, imi permit sa-i dau un sfat lui Pontifus Maximus, sfat desprins din opera lui Lao-Zi, filozof chinez din secolul al VI-lea  I. Cr., si regasit in “Cartea despre Dao si Putere”: guverneaza o tara, un popor, similar cum gatesti un peste foarte mic: nu fa focul prea tare. Se pare ca “focul” este la maximum, lucru care incinge. Asta, pentru cine are urechi de auzit, sa auda.
Dupa cum evolueaza situatia, am motive temeinice sa cred, ca nimeni nu aude iar drumul pe care a apucat America este ireversibil.
A. C. Ton

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4200-Din-lumea-lui-Stanley-Kramer-1046.aspx