PPE: Martens si Daul saluta implementarea deciziei CCR si întoarcerea în functie a presedintelui Traian Basescu


Bucuresti, 28 aug /Agerpres/ - Presedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, si Liderul Grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, saluta implementarea deciziei Curtii Constitutionale privitoare la referendumul din 29 iulie 2012 si intoarcerea in functie a presedintelui Traian Basescu. Parlamentul Romaniei a luat luni act de decizie, care a fost apoi publicata in Monitorul Oficial.
'Invalidarea referendumului desfasurat pe 29 iulie 2012 a fost constatata de catre Curtea Constitutionala.
Salutam implementarea acestei decizii prin sesiunea Parlamentului Romaniei si publicarea in Monitorul Oficial. Acesta a fost singurul pas corect, avand in vedere participarea insuficienta la referendum. Ca urmare, salutam intoarcerea in functie a presedintelui Traian Basescu si incheierea interimatului,' au afirmat Martens si Daul, citati intr-un comunicat de presa al PPE dat publicitatii marti.
In comunicatul respectiv, cei doi politicieni isi exprima speranta ca 'de acum inainte, toate fortele politice se vor abtine de la atacuri asupra sistemului judiciar, inclusiv asupra Curtii Constitutionale, si vor contribui la independenta si buna functionare a justitiei din Romania'.
'Sub conducerea lui Traian Basescu Romania si-a gasit locul in Europa datorita eforturilor mari ale poporului roman si a muncii remarcabile a multor institutii din Romania. Aceste realizari nu trebuie supuse niciunui risc de catre politicieni ce aspira spre obtinerea puterii absolute si spre implementarea agendelor lor personale. Conform Constitutiei Romaniei, Traian Basescu a fost ales presedinte al Romaniei pentru un mandat de cinci ani. Asteptam cu nerabdare sa cooperam din nou cu domnia sa pentru continuarea consolidarii pozitiei Romaniei in Europa,' au concluzionat Martens si Daul.AGERPRES
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a4195-PPE-Martens-si-Daul-saluta-implementarea-deciziei-CCR-si-238-ntoarcerea-238-n-functie-a-presedintelui-Traian-Basescu.aspx