MINISTERE DE RAZBOIMaria Diana Popescu, Agero
Cu privirea inspre Grecia, Rusia, Franta si Schengen-ul  din zare, haituit de digitii Bancii Mondiale, leul se zvircoleste neputincios in fata natiunii, mai intii „dolarizata”, apoi „eurorizata”, iar acum terorizata de ambele valute. In „tundra romaneasca” s-a mers  de 22 de ani pe principiul „eu te fur, dar nu poti sa ma prinzi, eu te bat, iar tu n-ai ce-mi face”. Avem, in context, exemplul jurnalistului de la o televiziune centrala, batut, recent, in scara blocului, de doi agresori cu cagula, care, printre lovituri, i-au transmis sa nu mai  apara la televizor. Adevarului i se pune tot timpul pumnul in gura. Teorie sau nu, chiar si recesiunea a luat nastere din agresiuni politice. Sistemul biela-manivela al Uniunii, uns cu toate alifiile, functioneaza pe ideea ca economia nu este o stiinta exacta, ci o multitudine de definitii, care umple instantaneu buzunarele faraonilor. Cresteri economice? Da’ de unde? Doar pe hirtii! Insa  Guvernul restituie, cu tiriita, de la unu iunie, banii bugetarilor, ai pensionarilor si redeschide robinetul angajarilor. Sper ca nu vor fi  zece sefi la trei angajati. Eu asteptam ca salariile si pensiile sa fie aduse la nivelul celor din Uniune, unde  figuram doar cu numarul mare si grosimea taxelor in top. Cer si eu prea mult, tocmai acum cind recesiunea s-a intors la cosit!
N-avem decit sa ne multumim cu productia de masini electrice, anuntata de tinarul premier, si cu CV-urile celor de la Educatie, care „innoata” cu doi „n” in greseli si falsuri. Bietul sistem de invatamint, altadata solid si demn, a ajuns de  toata manga! Privind fruntea brazdata de ridurile cugetarilor existentiale, nu poti sa nu te intrebi cu privire la mangleala ministeriala: „de ce de la japonezi?” „Pentru ca japonezii pot si noi, nu..”.  Ce rusinos! Cum ar fi fost viitorul Educatiei sub conducerea sa? Ca si pina acum: mangaureate, mangalicente, mangarezidentiate, mangamasterate, mangadoctorate. Adica, „Manga cum laudae”. Morile stricate, scolite in S.U.A., cred ca-l pot fura si pe Dumnezeu, desi in mintea lor El nici nu exista. Corpul de experti in management educational, intesat de cadre cu C.V.- uri in biblioraft (recorduri de diplome, licente, masterate, doctorate, atestate, burse, cursuri, specializari et caetera), a creat omul multilateral educat, omul nou, de tip mang, stapinul haosului, ca alchimie necesara. Orice sistem e o afacere si toata lumea cunoaste ca in afaceri trebuie sa investesti putin si sa cistigi gros. Asa a fost intotdeauna in istoria noastra. Cine se mai teme, de cine si de ce?
Poate Cameron, de Hollande, avind in vedere ca premierul britanic l-a umilit in timpul unei vizite la Londra anul acesta. Noul lider francez, declarat „inamic al finantelor”, a precizat ca isi va exprima antipatia cu privire la indiferenta Marii Britanii fata de soarta zonei euro”, si la grija obsesiva in a proteja cartierul financiar londonez de legislatia Bruxelles-ului. „Europa nu este o casa de bani si cu atit mai putin un restaurant cu autoservire”, a declarat Hollande pentru Slate. Aiurea! Anglia a avut mereu incaltarile in doua barci si nu s-a scufundat. Unul in Europa, celalalt in S.U.A., ca un Don Juan: si cu euro si cu lira. Deocamdata, Hollande e privit cu o admiratie nedisimulata. Probabil, o buna perioada, cind socialistul va pasi tantos pe covorul rosu al statelor implicate, toate palariile organismelor financiare vor sari singure de pe scafirlii. Dupa aceea mai vedem noi. Ii va titii fundul, precum bosilor U.E., de teama ca Grecia iese din zona euro si le incurca planurile. In acest moment Grecia se afla este exact la borna la care era Germania in anii '20, pe timpul Republicii de la Weimar, cind saracia germanilor l-a adus in mod democratic pe Hitler la putere. Ciocoii Europei se tem de venirea la putere a unui regim autoritar care sa dea peste miini organismelor financiare mondiale, vinovate de saracirea galopanta a popoarele. Desi cunosc situatia, nu se pot abtine de la lacomie, iar spirala istoriei continua cu acest nou razboi ciclic, purtat cu mijloace moderne, mult mai distrugatoare. Sub impulsul lacomiei, misterele istoriei devin Ministere de razboi. Uite-asa, ocupata cu lumea civilizata, adica - mafioti, intelectuali copy-paste, gainari, manipulatori profesionisti,  si cu cei striviti la mantinela politicii interne si internationale, mass-media m-a scutit, pe mine, cel putin, de imaginea domnului Mihai, la tupeu si ipocrizie, asemanator clasei politice post-decembriste, depunind coroane printre lacrimi de crocodil. Ei, da!, precum in America, asa in Europa si pe Pamint. „Divide et impera” functioneaza optim pe batrinul continent. Iugoslavia, o mare putere locala - dezmembrata,  Cehoslovacia - divizata, Rusia de azi nu mai este U.R.S.S., iar Romania a devenit locul experimentelor financiare, extrem de pagubitoare pentru fiinta nationala. Singurele tari care au beneficiat de extinderea europeana au fost: Germania, care s-a reunificat, Austria - devenita centru financiar, Benelux si Franta. Restul tarilor, folosite de „noul imperiu” cu sediul la Bruxelles, pe post de tinte, golite de resursele economice, intelectuale si de forta de munca.  
Asadar, Barakollande sau Merkollande? - avind in vedere ca socialistul a impus modificarea pactului fiscal european, amenintind ca nu-l va aplica daca nu este insotit de un program de crestere. Viziune mai degraba „americana”, opusa planului auster de redresare german.

Maria Diana Popescu, Agero
Sursa: www.agero-stuttgart.de

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a3910-MINISTERE-DE-RAZBOI.aspx