Între "MISIUNE IMPOSIBILA" si MISIUNE POSIBILANu putem spune ca Hollywood-ul nu este INTELIGENT. Ba chiar putem spune ca este. Din aceasta pricina el a lansat ideea care a vanzolit lumea, numita "MISIUNE IMPOSIBILA" - n-are importanta in ce fel de scenariu artistic -, dar secular filozofica varf de INTELIGENTA. Pe de alta parte nu putem spune ca Hollywood-ul este INTELEPT. Ba chiar am putea spune ca nu este. Din aceasta pricina el nu a lansat ideea de MISIUNE POSIBILA. Nu indrazneste sau e constient de neptuinta. Era usor de ridicat la gradul de maretie inteligenta imposibilul pentru ca intr-o MISIUNE IMPOSIBILA nu exista tragere la raspundere pentru esuare, dar intr-o MISIUNE POSIBILA esti confruntat cu jurisprudenta pentru responsabilitate in caz de nereusita. Asa dar ridicarea la rang de virtute a INTELEPCIUNII POSIBILULUI este evitata.
"MISIUNE IMPOSIBILA" este insa o provocare frumoasa pentru MISIUNE POSIBILA, desigur nu in legatura cu posibilul si imposibilul in lucrurile vremelnice de valoare ieftina unde se poate vorbi si de putinta si de neputinta, ci in aspectul fundamental si vesnic al existentei in sine, de valoare de esenta. Este corect ca INTELEPCIUNEA prespune INTELIGENTA si ca ea este gata s-o imbratiseze. Lucrurile se incurca pe cealalta fata, cand INTELIGENTA respinge - si de ce cele mai multe ori aprioric - INTELEPCIUNEA.
Dupa cum reiese din context, nu este rostul meu sa spun cum o misiune de spionaj sau militara sau orice misiune la fel de acelasi fel este posibila sau imposibila, acolo sau dincolo. Daca as face aceasta as gresi prin nestiere si neputinta de stiere. De exemplu, sa comentez cum lumea sau macar Romania ar putea preveni criza financiara sau iesirea din ea, ar fi o necuviinta. Expertii abia asteapta sa faca acest lucru, desi nici ei cu prea mare convingere. Ceea ce stiu eu insa - si stiu aceasta din Scripturile Sfinte -, este ca in privinta profetiilor lucrurile care stau sa se petreaca, implinirile lor nu tin de putinta sau neputinta noastra impartindu-le in POSIBILE si IMPOSIBILE, ci tin de voia si planurile lui Dumnezeu, totdeauna posibile in cele bune, totdeauna imposibile in cele rele.
Cea mai acceptata interpretare a profetiei despre ultima imparatie a lumii, cu rol mondial, cea renascuta din Imparatia Romana dupa o milenara letargie a ei si care ar fi reprezentata practic in zilele noastre de Uniunea Europeana, biblic in parte "tare", "degetele de fier" si in parte "slaba", "degetele de lut", care se vor UNITE, Daniel 2, 41-43, merita a face exemplificare.
In context, Uniunea Europeana, imagine profetica de dupa cel de al Doilea Razboi Mondial, la care cu totii privim, este o MISIUNE POSIBILA? Este o MISIUNE IMPOSIBILA? Incercarea cea mare sub auspiciile celor mai inalte inteligente umane de a o face POSIBILA este incurcata de cuvantul profetic care zice "dar nu vor fi lipiti unul de altul, dupa cum fierul nu se poate uni cu lutul".
Cu privire la acest lucru, zvarcolirea intre POSIBIL si IMPOSIBIL este meniul fiecarei zile pe care o traim, subiectul principal al mediei globale. Este aproape de necrezut cat seamana de mult cele scrise in Biblie cu cele ce se petrec real. S-a ajuns la mijlocul drumului dar si la punctul ei cel mai dramatic sub semnul miilor de intrebari si raspunsuri despre POSIBILUL si IMPOSIBILUL ei. O descriere a situatiei de fata facuta de specialistii implicati in aceasta treaba cu repercusiuni planetare, a fost facuta si data drumul pe mass media si este asa:
"Inapoi nu se mai poate da
Inainte aproape ca nu se mai poate merge"
In acest fel, foarte curand INTELIGENTA umana va fi supusa ultimului test. Pana se va vedea rezultatul, nimeni nu este oprit a crede ca e POSIBIL sau ca e IMPOSIBIL. In acelasi timp - comparand cu verva si optimismul POSIBILULUI in Revolutia Franceza - de data aceasta reprezentantii comunitari par a fi mult mai circumspecti in lozinci de fericire - libertate, egalitate, fraternitate, si mai reali in privinta potentialului pragmatic. Daca ar erupe euforia i s-ar impotrivi cosmarul.
Revenind la cele ale noastre, generic, definitional, Sfanta Scriptura zice: "Caci despartiti de Mine NU PUTETI FACE NIMIC" Ioan 15, 5.  Nu cumva in MARILE MISIUNI cu urmari pe lumea intreaga, Dumnezeu este lasat deoparte si voia Lui neluata in seama?

Benone Burtescu

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a3904-206-ntre-MISIUNE-IMPOSIBILA-si-MISIUNE-POSIBILA.aspx