La Catania s-a desfasurat cea de-a saptea editie a Conferintei „Sanse într-o Europa Unita”

Cea de-a saptea editie a Conferintei „Sanse egale intr-o Europa Unita” s-a desfasurat sambata, 28 aprilie 2012, la Catania.

La eveniment au participat secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, domnul Eugen Tomac, domnul Viorel Badea, presedinte al Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Senatului Romaniei, domnul William Branza, presedinte al Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Camerei Deputatilor, doamna Adriana Elena Mota, consulul Romaniei la Catania,  doamna Corina Chertes, Director al Institutului Limbii Romane, precum si reprezentanti ai mediului asociativ romanesc si ai mass-media din Italia care-si desfasoara activitatea in domeniul educatiei, culturii, problemelor sociale si mass-media.

Discutiile din cadrul conferintei au vizat necesitatile si problemele cu care se confrunta organizatiile romanesti din provincia Sicilia, identificand cai comune de actiune pentru solutionarea acestora.

Dezbaterile au fost structurate sub forma unor ateliere de discutii, axate pe teme de interes pentru membrii comunitatii romanesti din Italia: parteneriatul comunitatilor romanesti cu autoritatile publice, regimul tranzitoriul privind accesul pe piata muncii a lucratorilor romani si programele educationale stabilite intre statul italian si cel roman.

Cea de-a saptea editie a Conferintei „sanse egale intr-o Europa Unita” organizata de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, in colaborare cu Consulatul Romaniei la Catania, se inscrie in seria de dezbateri lansate de DRP in 2010 in scopul identificarii si solutionarii problemelor intampinate de romanii din Italia si Spania in procesul de integrare.

 

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a3841-La-Catania-s-a-desfasurat-cea-de-a-saptea-editie-a-Conferintei-Sanse-238-ntr-o-Europa-Unita”.aspx